Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
winnetu

|
Wysłany: Pon, 13 Lip 2015 23:10:15 Temat postu: Czytnik ebook - dylemat |
|
|
Hej,
naszła mnie wena na zakup czytnika ebook'ów. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada może taki gadżet i może podzielić się swoją opinią w w/w temacie? Jakie macie urządzenia, na co zwrócić uwagę przy zakupie, co polecacie, co raczej omijać?
Jak wygląda sprawa korzystania na nich z ebooków dostępnych do pobrania w sieci? Jest to możliwe czy raczej są jakieś ograniczenia i może urządzenia trzeba hackować?
Zastanawiam się nad produktem firmy Kindle, ale nie wykluczam zmiany preferencji po zasięgnięciu Waszych opinii.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pirania

|
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Muzlag

|
Wysłany: Pią, 17 Lip 2015 11:24:46 Temat postu: |
|
|
Ja mam Kindla 5 od ponad roku z wifi. Bardzo wygodna sprawa. Chociaż teraz prawie wszystkie czytniki to jeden standard. Odradzam jednak zakup ebooka z dotykowym ekranem, słyszałem, że bardzo niewygodna opcja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
standek
|
Wysłany: Pią, 17 Lip 2015 13:24:13 Temat postu: |
|
|
Ksiażki nie idą do lamusa. Sam obecnie mam czytnik bo najzwyczajniej w świecie nie mam w domu miejsca aby przechowywać książki. Obecnie mam czytnik bo jest to dla mnie w tej sytuacji o wiele wygodniejszym rozwiązaniem.
Sam polecam ten model:
http://najtaniej.co/produkt/czytniki-e-bookow/amazon-kindle-paperwhite-2.html
Kindle Paperwhite 2.Czyli obecnie chyba najpopularniejszy czytnik .Może nie jest taki tani ale warto jest zainwestować bo jest wygodny oraz można czytać książki nawet przy mocniejszym świetle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majonez
|
Wysłany: Pią, 17 Lip 2015 17:40:18 Temat postu: |
|
|
Witam, pozwolę nie zgodzić się z johncage jakoby Kindle były najlepsze, są najpopularniejsze to prawda, ale nie lepsze.
Mam od kilku lat PocketBook'a i nie zamieniłbym go na Kindla. Mój czytnik nie jest już pierwszej świeżości, gdybym miał wymienić to z pewnością zostałbym przy Pocketbook (zapewne teraz wziąłbym model Touch Lux 2).
Co do ekranów dotykowych, to właśnie taki posiadam i jestem bardzo zadowolony, używanie go jest bardzo wygodne. Zawsze jest też możliwość wyłączenia tej opcji i używać tradycyjnie za pomocą przycisków.
Pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Sob, 18 Lip 2015 14:18:09 Temat postu: |
|
|
Majonez napisał: |
Witam, pozwolę nie zgodzić się z johncage jakoby Kindle były najlepsze, są najpopularniejsze to prawda, ale nie lepsze.
Mam od kilku lat PocketBook'a i nie zamieniłbym go na Kindla. Mój czytnik nie jest już pierwszej świeżości, gdybym miał wymienić to z pewnością zostałbym przy Pocketbook (zapewne teraz wziąłbym model Touch Lux 2).
Co do ekranów dotykowych, to właśnie taki posiadam i jestem bardzo zadowolony, używanie go jest bardzo wygodne. Zawsze jest też możliwość wyłączenia tej opcji i używać tradycyjnie za pomocą przycisków.
Pozdrowienia |
Kindle to nie tylko urządzenie ale i usługa. Mój kolega kupił Kindle jak mieszkał w UK. Przyjechał z nim do Polski i nadal ma w nim działający internet, więc może robić zakupy w sklepie internetowym z ebookami. Drobny szczegół, możesz powiedzieć że zbędny bajer, zwłaszcza jak ktoś pobiera książki z torrentów, ale mnie jednak urzekł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majonez
|
Wysłany: Sob, 18 Lip 2015 14:51:39 Temat postu: |
|
|
Była, jeśli dobrze kojarzę, usługa 50mb miesięcznie na internet na całym świecie. Dotyczyło to chyba wybranych modeli i nie jestem pewien czy kindle nie wycofywał się z tej usługi.
W swoim mam wifi, ale nie korzystałem z niego prawie wcale.
Książki elektroniczne kupuję w księgarniach internetowych  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mada
|
Wysłany: Nie, 19 Lip 2015 10:36:12 Temat postu: |
|
|
ja mam kindle Paperwhite II, wiadomosc na priv |
|
Powrót do góry |
|
 |
qncept

Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 4891 Skąd: Ze 100% soku z grapefruite'a.
|
Wysłany: Nie, 19 Lip 2015 11:33:23 Temat postu: |
|
|
Ja zaś jestem tradycjonalistą.
Miałem wiele możliwości posiadania czytników. Wolę jednak przekładać stronice.
Poza tym, kupowanie książek, należy do moich ulubionych czynności.
Ostatnio kupiłem 3 pozycje S.Dali i jestem mega zadowolony.
Zawsze można komuś podarować ów wolumen, komuś w dowód sympatii.
Ponadto, fajnie wygląda na półce, przeznaczyłem na to całą ścianę.
Najlepsze są reakcje: "o ja p*****lę ile książek", a mnie rysuje się banan na twarzy -bezcenne.
Wiem, co Wami kieruje. Wygoda, praktyczność i dużo zaoszczędzonego miejsca.
Cieszy mnie jednak fakt, że są ludzie, którzy czytają.
Pewno kiedyś dam się namówić na ebooki, jak na razie wolę zapach druku, ciężar w ręce i fikuśną zakładkę.
Pzdr wszystkich moli książkowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mada
|
Wysłany: Pią, 24 Lip 2015 20:33:26 Temat postu: |
|
|
I jak tam Winnetu, zakupiłeś czytnik? Ja mogę Ci zademonstrować Kindle Paperwhite II do przeglądu decyzyjnego, jakby co  |
|
Powrót do góry |
|
 |
winnetu

|
Wysłany: Sob, 08 Sie 2015 23:02:58 Temat postu: |
|
|
mada - dlaczego nie weszłaś piętro wyżej? gdybym wiedział wcześniej.... niemniej jednak dziękuję za chęć pomocy
Zakupiłem Kindle Touch i jest OK  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mada
|
Wysłany: Nie, 09 Sie 2015 08:39:24 Temat postu: |
|
|
ehhh, no nie weszłam na pewno Twój czytnik też będzie super, jakby co to mam kilka książeczek w wersji pdf (Gra o tron) lub MOBI ( 3 tomy Miłoszewskiego i KING Znalezione nie kradzione. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamilaaa

|
Wysłany: Wto, 03 Lis 2015 06:18:52 Temat postu: |
|
|
No właśnie ja również rozglądam się za czymś konkretnym. Zależy mi na tym aby czytnik czytał jak najwięcej formatów oraz aby jednocześnie posiadał podświetlanie bo zdarza mi się czytać wieczorami. Mam obecnie na oku te dwa
euro.com.pl/czytniki-ebookow/pocketbook-basic-2-szary.bhtml - Pocketbook
oraz ten model
euro.com.pl/czytniki-ebookow/amazon-kindle-paperwhite-ii-bez-reklam.bhtml
Wszyscy polecają sobie Kindle ale widzę,ze obsługuje mniej formatów 
Ostatnio zmieniony przez kamilaaa dnia Pon, 09 Lis 2015 16:39:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Majonez
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|