Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
johncage

|
|
Powrót do góry |
|
 |
krotom

|
Wysłany: Pon, 06 Paź 2014 06:14:09 Temat postu: |
|
|
Akurat jestem na tym etapie. Oby kolejne odcinki pojawiały się jak najszybciej
Z pewnością ciekawa lektura, dzięki za linka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Wto, 07 Paź 2014 22:11:20 Temat postu: |
|
|
krotom napisał: |
Akurat jestem na tym etapie. Oby kolejne odcinki pojawiały się jak najszybciej
Z pewnością ciekawa lektura, dzięki za linka. |
Ja zaczynałem ponad 2 lata temu. Jak to Łukasz pisze, tak i ja zacząłem za szybko. Niestety mi nikt nie mógł pomóc, powiedzieć co robię źle. Ale byłem uparty i chciałem biegać więc jak minął ból piszczeli zacząłem jeszcze raz tylko wolniej, no i się udało. Biegałem coraz więcej i coraz szybciej, pod tym względem obwodnica Brodnicy jest rewelka, chociaż dla początkującego górki przy Ustroniu są zabójcze. Biegałem prawie rok i za szybko zacząłem zbyt intensywnie rozwijać siłę biegową, a właściwie to robiłem ćwiczenia dla zawodowców W końcu przyszła kontuzja rozcięgna podeszwowego. Trwało to ze 3 miesiące, biegałem po lekarzach i czytałem masę poradników, nic nie pomagało. Potem trafiłem na Łukasza i mi pomógł, teraz mi pomaga w rozwoju bo za rok chcę wystartować w maratonie.
Sam też czekam na kolejne poradniki, bo pomimo ilości wiedzy którą już przysposobiłem, zawsze czegoś nowego i ciekawego można się dowiedzieć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
|
Powrót do góry |
|
 |
fg99
|
Wysłany: Pią, 31 Paź 2014 18:06:25 Temat postu: |
|
|
najpierw małe dystanse, do sklepu po pieczywo, potem dalej do marketu po wieksze zakupy
apetyt rośnie w miarę jedzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Pią, 31 Paź 2014 20:36:45 Temat postu: |
|
|
fg99 napisał: |
najpierw małe dystanse, do sklepu po pieczywo, potem dalej do marketu po wieksze zakupy
apetyt rośnie w miarę jedzenia |
A na końcu OC W AXA, pan też ćwiczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olech85
|
Wysłany: Sro, 05 Lis 2014 10:59:25 Temat postu: |
|
|
Warto się z kimś zgadać, by była motywacja do biegania i mobilizowania się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krotom

|
Wysłany: Sro, 05 Lis 2014 12:01:54 Temat postu: |
|
|
Można się tez motywować wynikami znajomych na Endomondo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Sro, 05 Lis 2014 23:18:23 Temat postu: |
|
|
Można się tez motywować wynikami znajomych na Endomondo  |
Można, ale dobrze żeby ktoś podpowiedział jak te wyniki interpretować.
Olech: jak chcesz pomocy na początek mogę Ci podrzucić parę rad albo odpowiedzieć na pytania jak masz jakiegoś problemy. Zagadaj na privie chętnie pomogę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krotom

|
Wysłany: Czw, 06 Lis 2014 08:35:36 Temat postu: |
|
|
A co Ty chcesz tam interpretować Endomondo ma mnie motywacyjnie kopnąć w tyłek informacją, że znajomy w tym tygodniu biegł 3 razy a ja dopiero raz. Nie ma dla mnie znaczenia, że wyciągnął średnią 10 km/h, bo wiem że taka prędkość jest dla mnie nie osiągalna na dzień dzisiejszy... o ile nie chce zejść podczas biegu na zawał . |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Pią, 07 Lis 2014 01:51:00 Temat postu: |
|
|
A co Ty chcesz tam interpretować Endomondo ma mnie motywacyjnie kopnąć w tyłek informacją, że znajomy w tym tygodniu biegł 3 razy a ja dopiero raz. Nie ma dla mnie znaczenia, że wyciągnął średnią 10 km/h, bo wiem że taka prędkość jest dla mnie nie osiągalna na dzień dzisiejszy... o ile nie chce zejść podczas biegu na zawał . |
Tak Ci się tylko wydaje, a w rezultacie zaczynasz biegać coraz szybciej, tak jak znajomy
Zejście na zawał w trakcie biegu to chyba jak masz wadę serca, bo nie jesteś w stanie jako amator doprowadzić się do takiego stanu żeby wynikiem był zawał. Prędzej mózg Cię zdąży 5 razy wyłączyć "więcej nie dam rady" zanim w ogóle się do tego stanu zbliżysz.
A co do samego Endo to potwierdzam, czyjeś wyniki motywują, widzę po swoich znajomych. Niestety większość zaczyna i kończy po 2 próbach bo zamiast truchtać sprintują.
P.S. Co do prędkości, w biegach stosuje się raczej jednostkę czasu / kilometr. 10km/h to 6:00/km. Nie jest to wybitna prędkość, można do tego dojść w niecałe pół roku jeżeli nie masz zbyt dużej nadwagi. Nawet jeżeli siedziałeś wcześniej wiele lat przed kompem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
LucMoore
|
Wysłany: Sob, 08 Lis 2014 02:10:15 Temat postu: Witam Was!!! |
|
|
Hej.
Przepraszam za późne włączenie się w dialog na tym forum, ale... najzwyczajniej zapomniałem hasła. Ponowna rejestracja załatwiła sprawę, choć "ciężko" było na nią znaleźć czas.
Fajnie, że JohnyCage piszę o moich dokonaniach i próbach pomocy Wam biegaczom. Sam kiedyś tak zaczynałem i prawie przewiduję Wasze bolączki. Oczywiście zapraszam Was do wcześniej cytowanych na forum tekstów (tym samym zobowiązuję się do ich kontynuowania).
I nawet powiem szczerze z przyjemnością stworzyłbym, oczywiście za pośrednictwem admina, bezpośrednie forum na którym w miarę możliwości pomógłbym wszystkich tej pomocy oczekującym. Pomyślcie proszę Was. Ja swoim, co prawda ograniczonym czasem, choć "ku chwale Ojczyzny i rozwojowi kultury fizycznej" mogę gdzieniegdzie dysponować.
;-D[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
indila

|
Wysłany: Sob, 08 Lis 2014 14:42:29 Temat postu: |
|
|
Bieganie to super sprawa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
krecia

|
Wysłany: Nie, 23 Lis 2014 22:35:00 Temat postu: |
|
|
Ja chyba też muszę się w końcu zmotywować i zacząć biegać... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamilaaa

|
Wysłany: Sro, 26 Lis 2014 12:06:17 Temat postu: |
|
|
Trochę zmotywowaliście mnie do biegania Zbieram się, zbieram i w końcu się chyba zbiorę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|