Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mareksil
|
Wysłany: Nie, 13 Gru 2015 23:50:14 Temat postu: grajbuda |
|
|
Witam.
Z uwagi że mi sie zachciało zapytuję "Czy chciałby ktosik pogadać ewent. wymienić sie spostrzeźeniami lub własną wiedzą na temat" wszystkiego o starych gierek (ARCADE,C64,ATARI,ZX,PINBALL) łącznie z EMUlatorami.
Niedługo planuję "jeszcze przed świętami zapodać link do mojego gotowca z gierkami z lat 80-90 łącznie z GUN.SMOKE, MIKIE,JACKAL,CRYSTAL CASTLE,MK 1-3,Tekken 1-2, i inne (wsio co było na grajbudach w B-cy + moje dokładki)" by każdy mógł powspominać.
Zapraszam i pozdro.
Ja bardzo "kocham" GUN.Smoke i GYRRUSa za muzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
GajowyMarucha

|
Wysłany: Pon, 14 Gru 2015 02:57:31 Temat postu: |
|
|
Mame i sporo gierek
Jackal Pacman Xevius |
|
Powrót do góry |
|
 |
TUT Faust/Hamburger Lady

|
Wysłany: Pon, 14 Gru 2015 18:19:10 Temat postu: Re: grajbuda |
|
|
mareksil napisał: |
Witam.
Z uwagi że mi sie zachciało zapytuję "Czy chciałby ktosik pogadać ewent. wymienić sie spostrzeźeniami lub własną wiedzą na temat" wszystkiego o starych gierek (ARCADE,C64,ATARI,ZX,PINBALL) łącznie z EMUlatorami.
Niedługo planuję "jeszcze przed świętami zapodać link do mojego gotowca z gierkami z lat 80-90 łącznie z GUN.SMOKE, MIKIE,JACKAL,CRYSTAL CASTLE,MK 1-3,Tekken 1-2, i inne (wsio co było na grajbudach w B-cy + moje dokładki)" by każdy mógł powspominać.
Zapraszam i pozdro.
Ja bardzo "kocham" GUN.Smoke i GYRRUSa za muzę. |
Znam te wszystkie gry,wszystkie przechodziłem niestety tylko na mame...szkoda ze nie na automatach ale niestety wtedy nie było mnie na to stac.W gun smoke grałem w ogórasie obok michałka,mozliwe ze znalismy sie z widzenia.Guna rowniez przeszedłem na mame.W gyrussa grałem na Atari 65 Xe fajna gierka była podobał mi się jeszcze landscape na atari 65 xe |
|
Powrót do góry |
|
 |
adams107
|
Wysłany: Pon, 14 Gru 2015 18:43:05 Temat postu: Mortal Kombat 1 |
|
|
Heh też pamiętam ogórka i dziadka,który tam pilnował.Oj chodziło się tam codziennie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
TUT Faust/Hamburger Lady

|
Wysłany: Pon, 14 Gru 2015 19:44:33 Temat postu: Re: Mortal Kombat 1 |
|
|
adams107 napisał: |
Heh też pamiętam ogórka i dziadka,który tam pilnował.Oj chodziło się tam codziennie  |
Dokładnie.Dziad bez palców był the best!,ciekawe czy jescze zyje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
adams107
|
Wysłany: Pon, 14 Gru 2015 21:29:43 Temat postu: Mortal Kombat 1 |
|
|
Raczej nie. Za podnoszenie flipera nas gonił i za 20-stki z dziurami na sznurku:) .Były te sposoby |
|
Powrót do góry |
|
 |
mareksil
|
Wysłany: Sob, 26 Gru 2015 00:31:00 Temat postu: |
|
|
Grajbudy OK. też znałem krótkiego ogórka jakim był, był też swego czasu koło 3 (szkoly trójki). Sam to pamiętam te flippery, poniewaź z uwagi na miejsce zawsze był jeden (zmieniany). Byłem przy naprawie i zmienianiu flipka i z okazji że naprawiałem takie "zasilacze" mogłem zajżeć w głąb flipera, a co dopiero w JAMMA i gun.smoke (wkur... nie wprowadzenie gry na czas", czasem nawet w michalku nie bylo 20-stek). Kto widział maszynę do "Crystal Castle", odwróconą myszkę gdzie kulka jest rozmiaru kuli od kręglów (u nas jak dla dzieci), tego bezpalczaka zostawmy w spokoju, wykonywał swoją robotę. Pamiętacie jeszcze z tamtąd YIEARKUNGFU gdzie gwiazdki nunchaku i ostatni bardzo wzorowany Bruce Lee.
Odpowiedź: m.a.m.e to nie wszystko chociaź 90% i tak nie wie jak ustawić by u kogoś działało to samo, a i tak istnieją inne rzeczy jak "My Arcade 2008" link "http://robert.hurst-ri.us/myarcade/myarcade2008.iso" lub advancearcade z własnymi kompilacjami gdzie nie potrzeba HDD tylko LIVE.
dziękuję za odpowiedź, fajnie że MaMe też żyje dobrze w B-cy.
pozdro dla wszystkich mame-jowców. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miszak81
|
Wysłany: Sro, 28 Lut 2018 13:23:43 Temat postu: |
|
|
Stare gry miały to coś i zapoczątkowały erę gier. |
|