STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Laptop Jaki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Komputery, gry, internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oczkowa




Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 18

PostWysłany: Pon, 20 Mar 2017 18:24:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lepiej dołóż trochę i kup sobie porządny sprzęt. Proszę: https://www.morele.net/wiadomosc/apple-macbook-air-13-recenzja-laptopa-dane-techniczne-czy-warto/4243/ Za 3,5 tys zł który jest odpowiedni do mobilnej pracy, może też obsłużyć mniej wymagające gry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rybac




Dołączył: 14 Lip 2016
Posty: 22

PostWysłany: Pon, 20 Mar 2017 21:31:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Używam laptopów HP ale tylko w wersji biurowej.Śmigają bezawaryjnie nie licząc awarii dysków hdd.Chodzi o linię PROBOOK i za cenę powyżej 2500.Bezproblemowy dostęp do podzespołów - zdejmujemy dolną osłonę.Mój pierwszy Hp będzie miał z 15000 godzin.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kamilaaa




Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 132

PostWysłany: Pon, 27 Mar 2017 07:42:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie potrzeba wcale takiej dużej ilości ramu do laptopa do zastosowań domowych.... Uwierzcie ale zwykle wystarczy tylko 2-4 gb ramu. No możecie sobie podwyższyc do 8 gb. Ale 16 gb zupełnie się nie przyda ( taka pamięc jest dobra dla programistów albo grafików, którzy muszą wykonywać jakieś skomplikowane obliczenia na komputerze).
http://www.pc-power.pl/


Ostatnio zmieniony przez kamilaaa dnia Pon, 19 Cze 2017 12:32:33, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kapcza




Dołączył: 06 Gru 2016
Posty: 7

PostWysłany: Pon, 08 Maj 2017 15:13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy windowsie 10 to powiedzmy 4gb ram to taki standard.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fg99




Dołączył: 04 Kwi 2009
Posty: 2363

PostWysłany: Pon, 08 Maj 2017 17:21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamilaaa napisał:
8 gb
to jest pojemność
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 220

PostWysłany: Pon, 08 Maj 2017 23:47:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

8gb to d**y nie urywa

Mam Lenovo od 11 miesięcy z dyskiem SSD
16GB Ram

System uruchamia w 7 sekund
po 9 sekundach mam otawrtą przeglądarkę Chrome bo uruchamia się przy starcie systemu.
Koszt zakupu 3290 zł a to sprzęt 17"



fg99 napisał:
kamilaaa napisał:
8 gb
to jest pojemność
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 220

PostWysłany: Sob, 27 Maj 2017 13:11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osoba która robiła te zestawienia wielkiego pojęcia nie ma tylko daje linki do produktów które każe pracodawca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kamilaaa




Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 132

PostWysłany: Pon, 19 Cze 2017 12:33:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczawik1984 napisał:
8gb to d**y nie urywa

Mam Lenovo od 11 miesięcy z dyskiem SSD
16GB Ram

System uruchamia w 7 sekund
po 9 sekundach mam otawrtą przeglądarkę Chrome bo uruchamia się przy starcie systemu.
Koszt zakupu 3290 zł a to sprzęt 17"



fg99 napisał:
kamilaaa napisał:
8 gb
to jest pojemność


Tylko problem jest w tym, ze jeśli uruchamia Ci się w 7 sekund to jest zasłluga dysku ssd. A nie pamięci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 220

PostWysłany: Wto, 20 Cze 2017 08:36:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy myślisz że taki wynik był by z pamięcią 4GB ??




kamilaaa napisał:
szczawik1984 napisał:
8gb to d**y nie urywa

Mam Lenovo od 11 miesięcy z dyskiem SSD
16GB Ram

System uruchamia w 7 sekund
po 9 sekundach mam otawrtą przeglądarkę Chrome bo uruchamia się przy starcie systemu.
Koszt zakupu 3290 zł a to sprzęt 17"



fg99 napisał:
kamilaaa napisał:
8 gb
to jest pojemność


Tylko problem jest w tym, ze jeśli uruchamia Ci się w 7 sekund to jest zasłluga dysku ssd. A nie pamięci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tobi




Dołączył: 17 Sty 2015
Posty: 21

PostWysłany: Czw, 24 Sie 2017 06:20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam Win10, dysk SSD i 4gb Ram i w niecałe 10 sekund odpala winde. To bez różnicy czy masz 4 czy 8 gb Ram.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
makro




Dołączył: 04 Gru 2017
Posty: 11
Skąd: Katowice

PostWysłany: Nie, 07 Sty 2018 13:27:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laptop Dell, Lenovo, Asus, Acer Wink Hp omijamy szerokim łukiem nawet z drukarkami ma problem Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
magnolia
Gość






PostWysłany: Pią, 16 Lut 2018 13:15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli szukasz czegoś do grania to spójrz tutaj https://dailyweb.pl/laptopy-gamingowe-najlepsze-modele-w-2018-r/ jak dla mnie bardzo ciekawe propozycje
Powrót do góry
miszak81




Dołączył: 26 Paź 2017
Posty: 12

PostWysłany: Sro, 28 Lut 2018 13:16:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W piątek zmieniłem mojego 8 letniego Acera na Dell 5570. Do pracy stanowczo wystarczy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pio.walczak




Dołączył: 20 Cze 2018
Posty: 1

PostWysłany: Sro, 20 Cze 2018 09:39:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ceny ramu na tyle poszły w górę, że na laptopach też to się odbija. Zależnie od tego jaką pracę się wykonuje to obecne generacje intela pobierają mało prądu a i3 2 rdzenie 4 wątki do zwykłej pracy będzie okej. A to można dostać już za około 1800 złotych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nowywmiescie




Dołączył: 06 Lip 2018
Posty: 3

PostWysłany: Pią, 06 Lip 2018 13:03:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukałbym coś w markach MSI, Lenovo, Acer, bo w przypadku HP, Sony, czy Toshiba płacisz za znaczek, a nie podzespoły.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Komputery, gry, internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.021196 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski