STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Jakość paliwa na Statoil
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Brodnica i nasz powiat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
reklamacja_on




Dołączył: 08 Lis 2013
Posty: 1

PostWysłany: Pią, 08 Lis 2013 15:43:09    Temat postu: Jakość paliwa na Statoil Odpowiedz z cytatem

Poszukuję osób które tankowały olej napędowy typu ON SUPRADIESEL na następujących stacjach STATOIL:
1) STATOIL Solec Kujawski w dniach: 01.10.2013r. lub dniach poprzedzających i następnych;
2) STATOIL Brodnica ul. Sądowa 6 w dniach: 06.10.2013r. lub dniach poprzedzających i następnych;
i mają uzasadnione wątpliwości co do jakości zatankowanego oleju napędowego.
Kontakt: reklamacja_on@op.pl
A.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacekkk




Dołączył: 22 Maj 2007
Posty: 1082

PostWysłany: Sob, 09 Lis 2013 00:01:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od dawna już tam nie kupuję diesla.... Za dawnych czasów auto się muliło, silnik pracował nierówno, spalanie wzrastało o jakieś 10-15 %. Teraz uważam, wbrew temu co niektórzy twierdzą, że najlepiej kupować ropę na brico. Być może jest to to samo paliwo, ale może inne warunki, sprzęty, mniej syfu itp. Dawno też nie tankowałem u Twaroga. Ps. ponoć ma bdb gaz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiek11




Dołączył: 10 Lis 2013
Posty: 3

PostWysłany: Nie, 10 Lis 2013 18:37:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tankuję się od kilku lat na stacji Statoil i nie mogę narzekać na ich paliwo. Tankowałem benzynę a obecnie diesla i wszystko jest Ok. Na pewno jest lepsze od oleju napędowego z Orlenu. Przekonał się o tym znajomy jeżdżąc nowym dieslem zimą. Orlenowska nie dawała rady, a po zatankowaniu na Statoil problem zniknął.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 219

PostWysłany: Nie, 10 Lis 2013 21:10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba żeś pomylił stacje no ale jak kolega mojego kolegi który ma znajomego z nowym dieslem to na pewno ma rację.
Przykład z zeszłego roku.
W firmie w której jeszcze pracuję mamy kilka ciężarówek. Wszystkie tankowane w Statoil podobno olej zimowy.
przyszedł spory mróz żadna nie odpaliła. Dosłownie żadna.
Ropę szlak trafił. Zmieniono umowę na Orlen i tankują Verbę od tamtej pory nie było już takiego przypadku.


krzysiek11 napisał:
Ja tankuję się od kilku lat na stacji Statoil i nie mogę narzekać na ich paliwo. Tankowałem benzynę a obecnie diesla i wszystko jest Ok. Na pewno jest lepsze od oleju napędowego z Orlenu. Przekonał się o tym znajomy jeżdżąc nowym dieslem zimą. Orlenowska nie dawała rady, a po zatankowaniu na Statoil problem zniknął.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiek11




Dołączył: 10 Lis 2013
Posty: 3

PostWysłany: Nie, 10 Lis 2013 22:27:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stacji paliw nie pomyliłem. Wychodzi na to, że zależy na jaką dostawę paliwa się trafi. Skoro tak było jak twierdzisz, to już nie wiadomo gdzie tankować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Nie, 10 Lis 2013 23:27:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tankuję ON na Orlenie bo to marka do której mam zaufanie od wielu lat. Do tej pory nigdy się nie zdarzyło, żebym miał problem z jakością. Ajenci na takich stacjach nie mogą sobie pozwolić na lipę, to nie Ziutek z podrzędnej stacji Paliwex. Jeżeli są problemy z paliwem to są prawdopodobnie wynikiem złej konserwacji sprzętu, coś tam się dzieje przy zbiornikach, jeżeli instalacja jest wadliwa, wtedy syf jest zaciągany razem z paliwem. Warto zachować paragon, bo w przypadku problemów reklamujemy paliwo, a jeżeli ajent bardzo się rzuca to dzwonimy na 997. Przyjeżdżają panowie z inspekcji, ściągają paliwko ze zbiornika pojazdu i wtedy ajent dostanie taką karę, że przez miesiąc papci nie znajdzie. Warto znać się na przepisach i tym co nam przysługuje Wink.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 219

PostWysłany: Pon, 11 Lis 2013 11:18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Statoil to też marka a jednak nie to samo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Szooku




Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 244

PostWysłany: Pon, 11 Lis 2013 13:55:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tankuję ON w Autopolu na Sikorskiego i jest wszystko w porządku, do tego nie dostaję ostro po kieszeni
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 11 Lis 2013 14:02:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczawik1984 napisał:
Statoil to też marka a jednak nie to samo.


Ja do Statoilu straciłem zaufanie dawno temu. Wcześniej tankowałem u nich bo zawsze miałem po drodze, ale czytałem o 2 aferach i w ramach bojkotu unikam ich stacji i jeżdżę na Orlen przez całe miasto. Jako że tankuję zawsze pełen bak, pojechać raz przez miasto po pełen bak to nie jest zbyt duży koszt. Przy okazji, nie polecam korzystać z myjni automatycznej u nich, bo jeżeli myjnia uszkodzi auto to potem mogą być problemy z dochodzeniem swoich praw, chyba że chcecie walczyć w sądzie ze sztabem prawników ze Statoilu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szczawik1984




Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 219

PostWysłany: Pon, 11 Lis 2013 15:00:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z myjnią masz rację nigdy nie dam tam auta
Myję sam lub oddaję na ręczne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tomcio9




Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 3

PostWysłany: Pon, 02 Gru 2013 22:41:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tankuję u Seydaka na Sikorskiego jest ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Martulik34




Dołączył: 08 Sty 2012
Posty: 5

PostWysłany: Sob, 07 Gru 2013 17:28:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Brico również jest ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vojttek




Dołączył: 11 Gru 2013
Posty: 4

PostWysłany: Sro, 11 Gru 2013 11:49:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam, u Seydaka jest w porządku, też tam tankuję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kid771




Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 9

PostWysłany: Sro, 11 Gru 2013 12:10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja tankuje u twaroga w tm. Ma tablice że ma paliwo z orlenu i zawsze jest wszystko ok i cenna tez niska
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grillteam37




Dołączył: 20 Sie 2013
Posty: 10
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pią, 13 Gru 2013 15:39:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bzdury bzdury bzdury Neutral Fajne macie pojęcie hehe
Cytat:
Warto zachować paragon, bo w przypadku problemów reklamujemy paliwo, a jeżeli ajent bardzo się rzuca to dzwonimy na 997. Przyjeżdżają panowie z inspekcji, ściągają paliwko ze zbiornika pojazdu i wtedy ajent dostanie taką karę, że przez miesiąc papci nie znajdzie. Warto znać się na przepisach i tym co nam przysługuje .
ten tekst mnie zwalił z nóg Smile Znasz się na przepisach. Od kiedy policje wzywa się do jakości paliw? Kolego robisz próbkę na własny koszt jeśli nic w niej nie wykryją. Myślisz że policja do każdego czubka tak będzie jeździć? Takich idiotów którzy nie zmieniają filtrów jest multum....przecież samochód jak nie chce chodzić to na pewno nie jego wina a stacji xD Statoil.....tak się składa że pracuje w lotosie i ten koncern tankuje u nas paliwo tak samo jak kilka innych lokalnych stacji. Verva, dynamic, premium to nic innego jak paliwo arktyczne IZ-40. Paliwo z jedngo kotła ale wiadomo hejty zawsze górą. pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Brodnica i nasz powiat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.020981 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski