Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
winnetu

|
Wysłany: Sro, 07 Sie 2013 09:21:34 Temat postu: |
|
|
Na umowie masz jasno określone, że ponosisz opłatę abonamentową za jedno gniazdo. Dużo zależy oczywiście od monterów. Na poprzednim adresie miałem rozprowadzona instalację w ścianach i gniazda w każdym pomieszczeniu. TV podłączyli tak, że działał tylko w jednym wskazanym [przeze mnie gnieździe. Na aktualnym adresie sytuacja analogiczna, inni monterzy i no problemo mam tv gdzie chcę.
Zmieniając nieco temat. Wypowiedziałem umowę Eltronikowi. Zjadowili mnie tym ostatnim pisemkiem o "programie lojalnościowym". Phi, co to za program lojalnościowy, z korzyścią tylko dla nich bo mają pacjenta na dwa lata uziemionego? Za mniejszą o 25% opłatą dostałem ponad dwa razy większy pakiet tv cyfrowej (i nie muszę wykupować dekodera bo dostaje go za free), prawie 3x szybszy internet i jeszcze dodatkowo (w sumie nie wiem po co, ale...) telefon stacjonarny z Multimedia. Amen  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Osoba
|
Wysłany: Sro, 07 Sie 2013 10:06:09 Temat postu: |
|
|
Witam. winnetu , nie wiesz po co dali Ci telefon stacjonarny? No skoro dali Ci prawie dwukrotnie większy pakiet tv cyfrowej to rzecz jasna że nie będziesz miał czasu wyjść z domu , będziesz dzwonił po żarcie Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Sro, 07 Sie 2013 11:27:12 Temat postu: |
|
|
winnetu napisał: |
Na umowie masz jasno określone, że ponosisz opłatę abonamentową za jedno gniazdo. Dużo zależy oczywiście od monterów. Na poprzednim adresie miałem rozprowadzona instalację w ścianach i gniazda w każdym pomieszczeniu. TV podłączyli tak, że działał tylko w jednym wskazanym [przeze mnie gnieździe. Na aktualnym adresie sytuacja analogiczna, inni monterzy i no problemo mam tv gdzie chcę. |
Ciekawe jak to by było oficjalnie z większą ilością gniazd. W jakiejś kablówce w innym mieście chcieli dopłaty 5zł za każde dodatkowe gniazdko.
winnetu napisał: |
Za mniejszą o 25% opłatą dostałem ponad dwa razy większy pakiet tv cyfrowej (i nie muszę wykupować dekodera bo dostaje go za free), prawie 3x szybszy internet i jeszcze dodatkowo (w sumie nie wiem po co, ale...) telefon stacjonarny z Multimedia. Amen  |
Jedyne co mogę życzyć to bezawaryjności, bo jak coś przestanie działać to się nie doprosisz o naprawę tak szybko. Nic nie ma za darmo, taniość usługi jest kosztem czegoś, w przypadku Multimedii kosztem posprzedażowej obsługi klienta, bo jak frajer już podpisał umowę to jego problem . Co do telefonu stacjonarnego, pozwala zredukować koszty wydzwaniania na infolinię jak się coś spier... Ja i tak wolę voipa, płacę abonament miesięczny 2 zł za utrzymanie numeru a wszystkie rozmowy są bardzo tanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MajsterBieda

|
Wysłany: Sro, 07 Sie 2013 13:51:45 Temat postu: |
|
|
Przyznam, że też się zastanawiam nad Multimedią... Internet z Eltronika na sekundę zrywa połączenie często u mnie i wkurza to bardzo Zgłaszałem już ale nadal to samo coś
Poczekamy jeszcze na zapowiadaną powakacyjną promocję w Eltroniku... |
|
Powrót do góry |
|
 |
olooo
|
Wysłany: Sro, 07 Sie 2013 20:20:27 Temat postu: |
|
|
Ja mam w 5 pomieszczeniach tv pierwsze gniazdo główne w pierwszym pomieszczeniu i z niego jest poprowadzony kabel do drugiego pomieszczenia. I w ten kabel jest wpięty rozdzielacz .Na 4 piny może on jest za słaby. Dziś próbowałem jak wpiąłem kabel bez rozdzielacza to sygnał był już na 98%. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olooo
|
Wysłany: Nie, 11 Sie 2013 14:54:02 Temat postu: |
|
|
przyjechali obejrzeli powiedzieli że sygnał słaby już jest na wejściu i pojechali |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Nie, 11 Sie 2013 16:45:42 Temat postu: |
|
|
olooo napisał: |
przyjechali obejrzeli powiedzieli że sygnał słaby już jest na wejściu i pojechali |
Aha, czyli nie spełniają warunków umowy?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
olooo
|
Wysłany: Pon, 12 Sie 2013 16:30:12 Temat postu: |
|
|
Dziś zadzwoniłem do nich i się spytałem kiedy mają zamiar coś z tym zrobić. Odpowiedz była taka że nie wiadomo kiedy bo nie wiedzą co zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olooo
|
Wysłany: Wto, 13 Sie 2013 19:18:23 Temat postu: |
|
|
Ciekawe kiedy pofatygują się żeby zacząć naprawiać |
|
Powrót do góry |
|
 |
johncage

|
Wysłany: Wto, 13 Sie 2013 21:03:34 Temat postu: |
|
|
olooo napisał: |
Ciekawe kiedy pofatygują się żeby zacząć naprawiać |
Musisz ich cisnąć o to, inaczej nic nie zrobią. A czy wiedzą jak? Oczywiście że wiedzą ;]. Albo wymiana sprzętu na lepszej jakości albo większe wzmocnienie na wzmacniaczu gdzieś po drodze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kazio
|
Wysłany: Pią, 25 Paź 2013 12:48:01 Temat postu: |
|
|
Można podłączyć dwa telewizory, ale za drugi doliczają 5zl. miesięcznie do abonamentu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|