STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
jaki wzmacniacz do kablówki
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
winnetu




Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 2941
Skąd: z Brodnicy :)

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 09:21:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na umowie masz jasno określone, że ponosisz opłatę abonamentową za jedno gniazdo. Dużo zależy oczywiście od monterów. Na poprzednim adresie miałem rozprowadzona instalację w ścianach i gniazda w każdym pomieszczeniu. TV podłączyli tak, że działał tylko w jednym wskazanym [przeze mnie gnieździe. Na aktualnym adresie sytuacja analogiczna, inni monterzy i no problemo mam tv gdzie chcę.

Zmieniając nieco temat. Wypowiedziałem umowę Eltronikowi. Zjadowili mnie tym ostatnim pisemkiem o "programie lojalnościowym". Phi, co to za program lojalnościowy, z korzyścią tylko dla nich bo mają pacjenta na dwa lata uziemionego? Za mniejszą o 25% opłatą dostałem ponad dwa razy większy pakiet tv cyfrowej (i nie muszę wykupować dekodera bo dostaje go za free), prawie 3x szybszy internet i jeszcze dodatkowo (w sumie nie wiem po co, ale...) telefon stacjonarny z Multimedia. Amen Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Osoba




Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 344

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 10:06:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. winnetu , nie wiesz po co dali Ci telefon stacjonarny? No skoro dali Ci prawie dwukrotnie większy pakiet tv cyfrowej to rzecz jasna że nie będziesz miał czasu wyjść z domu , będziesz dzwonił po żarcie Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 11:27:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

winnetu napisał:
Na umowie masz jasno określone, że ponosisz opłatę abonamentową za jedno gniazdo. Dużo zależy oczywiście od monterów. Na poprzednim adresie miałem rozprowadzona instalację w ścianach i gniazda w każdym pomieszczeniu. TV podłączyli tak, że działał tylko w jednym wskazanym [przeze mnie gnieździe. Na aktualnym adresie sytuacja analogiczna, inni monterzy i no problemo mam tv gdzie chcę.


Ciekawe jak to by było oficjalnie z większą ilością gniazd. W jakiejś kablówce w innym mieście chcieli dopłaty 5zł za każde dodatkowe gniazdko.

winnetu napisał:
Za mniejszą o 25% opłatą dostałem ponad dwa razy większy pakiet tv cyfrowej (i nie muszę wykupować dekodera bo dostaje go za free), prawie 3x szybszy internet i jeszcze dodatkowo (w sumie nie wiem po co, ale...) telefon stacjonarny z Multimedia. Amen Twisted Evil


Jedyne co mogę życzyć to bezawaryjności, bo jak coś przestanie działać to się nie doprosisz o naprawę tak szybko. Nic nie ma za darmo, taniość usługi jest kosztem czegoś, w przypadku Multimedii kosztem posprzedażowej obsługi klienta, bo jak frajer już podpisał umowę to jego problem Smile. Co do telefonu stacjonarnego, pozwala zredukować koszty wydzwaniania na infolinię jak się coś spier... Very Happy Ja i tak wolę voipa, płacę abonament miesięczny 2 zł za utrzymanie numeru a wszystkie rozmowy są bardzo tanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MajsterBieda




Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 317
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 13:51:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przyznam, że też się zastanawiam nad Multimedią... Internet z Eltronika na sekundę zrywa połączenie często u mnie i wkurza to bardzo Sad Zgłaszałem już ale nadal to samo coś Sad
Poczekamy jeszcze na zapowiadaną powakacyjną promocję w Eltroniku...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 20:20:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam w 5 pomieszczeniach tv pierwsze gniazdo główne w pierwszym pomieszczeniu i z niego jest poprowadzony kabel do drugiego pomieszczenia. I w ten kabel jest wpięty rozdzielacz .Na 4 piny może on jest za słaby. Dziś próbowałem jak wpiąłem kabel bez rozdzielacza to sygnał był już na 98%.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Nie, 11 Sie 2013 14:54:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyjechali obejrzeli powiedzieli że sygnał słaby już jest na wejściu i pojechali
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Nie, 11 Sie 2013 16:45:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

olooo napisał:
przyjechali obejrzeli powiedzieli że sygnał słaby już jest na wejściu i pojechali


Aha, czyli nie spełniają warunków umowy? Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 12 Sie 2013 16:30:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziś zadzwoniłem do nich i się spytałem kiedy mają zamiar coś z tym zrobić. Odpowiedz była taka że nie wiadomo kiedy bo nie wiedzą co zrobić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Wto, 13 Sie 2013 19:18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe kiedy pofatygują się żeby zacząć naprawiać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Wto, 13 Sie 2013 21:03:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

olooo napisał:
Ciekawe kiedy pofatygują się żeby zacząć naprawiać


Musisz ich cisnąć o to, inaczej nic nie zrobią. A czy wiedzą jak? Oczywiście że wiedzą ;]. Albo wymiana sprzętu na lepszej jakości albo większe wzmocnienie na wzmacniaczu gdzieś po drodze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kazio




Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 11

PostWysłany: Pią, 25 Paź 2013 12:48:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można podłączyć dwa telewizory, ale za drugi doliczają 5zl. miesięcznie do abonamentu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.019481 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski