STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
jaki wzmacniacz do kablówki
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 18:26:39    Temat postu: jaki wzmacniacz do kablówki Odpowiedz z cytatem

Witam mam problem ze sygnałem na telewizorach tylko na jednym jest dobry sygnał . A reszta to już gorszy odbiór . Może ktoś zna się na tym i polecił by mi jakiś dobry wzmacniacz ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 18:36:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko firmy Telkom Telmor jeżeli chcesz mieć coś pewnego i solidnego. Jeżeli to Eltronik to polecam zadzwonić do obsługi technicznej, pomogą Ci wybrać sprzęt.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
winnetu




Dołączył: 22 Wrz 2005
Posty: 2941
Skąd: z Brodnicy :)

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 20:23:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie pogrożą Ci paluchem "oj oj oj" bo umowę masz podpisaną na cytuję: "jedno gniazdo". Oznacza to, że oficjalnie możesz mieć tylko jeden telewizor podpięty pod kabel Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 20:41:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

winnetu napisał:
Ewentualnie pogrożą Ci paluchem "oj oj oj" bo umowę masz podpisaną na cytuję: "jedno gniazdo". Oznacza to, że oficjalnie możesz mieć tylko jeden telewizor podpięty pod kabel Razz


Nie widzę w ofercie Eltronika opłaty za dodatkowe gniazdko, czy to znaczy, że nie można u nich mieć 2 telewizorów?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 20:51:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co powiecie na wzmacniacz AWS
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qncept




Dołączył: 02 Wrz 2012
Posty: 4867
Skąd: Ze 100% soku z grapefruite'a.

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 20:57:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

johncage, jeden telewizor i szlus. Więcej, to już burżuazyjny przepych RazzVery Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 21:10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

qncept napisał:
johncage, jeden telewizor i szlus. Więcej, to już burżuazyjny przepych RazzVery Happy


No i oczywiście w Brodnicy...2 telewizory to w miastach powyżej 50k ludności Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ZbyszekB-ca




Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 89

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 21:44:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wzmacniacz nic nie da , pewnie masz liche kable wtyczki rozgalezniki itp . bo to dziwne ze na 1 tv jest dobrze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 05 Sie 2013 23:16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ZbyszekB-ca napisał:
Wzmacniacz nic nie da , pewnie masz liche kable wtyczki rozgalezniki itp . bo to dziwne ze na 1 tv jest dobrze.


Bo pewnie zamontował zwykły rozwidlacz Smile. A to nie działa tak prosto Smile

Bez wzmacniacza: allegro.pl/rozgaleznik-antenowy-zewnetrzny-rdz-211-telmor-i3419390897.html

Bardzo niskie tłumienie, więc jeżeli sygnał jest ok to dużej straty nie będzie, jeżeli drugi TV jest w zasięgu powiedzmy 10m nie powinno być problemów.

Spliter aktywny: allegro.pl/rozgaleznik-wzmacniacz-na-2-tv-rta-120-telmor-i3420216971.html

Z tym że do tego trzeba dokupić jeszcze specjalny zasilacz na przelotce antenowej, który kosztuje ok. 15 zł (coś takiego: allegro.pl/zasilacz-do-anten-wzmacniaczy-dvb-t-regulowany-hd-i3397856570.html)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wujek




Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 72

PostWysłany: Wto, 06 Sie 2013 16:45:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wzmacniacz musi być kup w Eltroniku możesz mieć kilka kilka gniazd tylko w tym samym mieszkaniu . Palcem nikt nie grozi okablowanie musi być sprawne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Wto, 06 Sie 2013 17:38:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wujek napisał:
wzmacniacz musi być


Nie musi Razz

Jeżeli spliter jest dobry i ma spadek 3dB, a kabel ma 10 metrów czyli kolejne 3dB to spokojnie zmieści się w zapasie, który zrobił zapewne Eltronik, a zapasu o ile się nie mylę robi się ok. 15 dB. Jeżeli ktoś wpakuje byle jaki sprzęt, gdzie na samym spliterze jest 10dB straty to potem nic dziwnego, że trzeba pakować wzmacniacz. A dlaczego Telkom Telmor? Bo jeżeli napiszą przy urządzeniu <4 dB to jest to faktycznie tyle, na chińszczyźnie <5dB oznacza w rzeczywistości < 10dB Razz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Wto, 06 Sie 2013 17:53:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli najlepiej kupić z ELTRONIKA czy zadzwonić do nich i żeby ktoś podjechał i sam sprawdził
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Wto, 06 Sie 2013 17:58:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

olooo napisał:
czy zadzwonić do nich i żeby ktoś podjechał i sam sprawdził


Jeżeli nie znasz się na temacie to ja polecam zadzwonić po nich. Możliwe, że nawet mają mierniki, którymi pomierzą siłę sygnału tak, żeby na końcówkach było wszystko ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krotom




Dołączył: 30 Lis 2004
Posty: 2593
Skąd: Karben

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 06:22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

johncage napisał:
[...]Możliwe, że nawet mają mierniki, którymi pomierzą siłę sygnału tak, żeby na końcówkach było wszystko ok.
Laughing śmieszne stwierdzenie.
Mierniki to już mieli 14 lat temu Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Sro, 07 Sie 2013 07:23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krotom napisał:
Mierniki to już mieli 14 lat temu Cool


Nie jestem z Brodnicy, nie było mnie tu 14 lat temu Wink, a jak montowali u mnie gniazdo to nie kojarzę żeby robili pomiary sygnału, chociaż pamięć jest zawodna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.022241 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski