STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
awaria internetu z kablówki eltronik.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
encore87




Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 200
Skąd: brodnica

PostWysłany: Nie, 05 Paź 2014 22:30:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CapsLock napisał:
Ten internet porażka Neostrada ma taniej żałuje że podpisałem umowę z kablową


Posiadam telewizję i internet z Eltronika od lat ( koło 10). Nigdy nie było żadnych problemów. Od jakiegoś roku sypię się strasznie. Pomijam już soboty i niedzielę...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Pon, 06 Paź 2014 13:13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

encore87 napisał:
CapsLock napisał:
Ten internet porażka Neostrada ma taniej żałuje że podpisałem umowę z kablową


Posiadam telewizję i internet z Eltronika od lat ( koło 10). Nigdy nie było żadnych problemów. Od jakiegoś roku sypię się strasznie. Pomijam już soboty i niedzielę...


Ja mam Eltronika od gdzieś 3 lat i zauważyłem dokładnie to samo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CapsLock




Dołączył: 09 Maj 2009
Posty: 843
Skąd: Polska

PostWysłany: Pon, 06 Paź 2014 22:34:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do przychodni zdrowia ludzie nie mogę się do dzwonić bo mają telefony z kablowej .Eltronik ma d****** klientów żadnych rekompensat za problemy z internetem jak się dzwoni na do tel o awariach internetu to mówię że u nich wszystko gra i problem leży po stronie komputera
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Pon, 06 Paź 2014 23:53:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CapsLock napisał:
Do przychodni zdrowia ludzie nie mogę się do dzwonić bo mają telefony z kablowej .Eltronik ma d****** klientów żadnych rekompensat za problemy z internetem jak się dzwoni na do tel o awariach internetu to mówię że u nich wszystko gra i problem leży po stronie komputera


Mi zawsze mówią, że to wina mojego routera ;]. Ostatnio miałem taką sytuację, potem się okazało że mieli "zakłócenia" w sieci wewnętrznej. Następnie dali mi na 2 tygodnie router do testów. Było ok, ale po tygodniu znowu problemy. Co się okazało, przyjechał technik i nie mógł zalogować się do ich modemu :>. Mówiłem już wcześniej że coś nie tak jest z tym modemem bo czułem że coś jest nie halo. Wymienili modem, dali nawet Cisco, pewnie dają siskacze jak jest "problemowy klient". Następnie po kilku dniach wgrywam film na YT i mówię, kuwa co jest, to powinno dawno się wgrać, po wgraniu filmu odpalam speedtest a tam 1Mbit zamiast 2Mbity uploadu, które dokupiłem. Gdybym nie zauważył to bym jak ten frajer płacił za niewykonaną usługę.

A co do tego co piszesz o rekompensatach i problemach. Jak załatwiałem swoją sprawę to olałem tych informatyków bo miałem dosyć słuchania po raz n-ty że u nich jest ok i że sprawdzą, a potem nikt się nie odezwał "bo się samo naprawiło". Napisałem oficjalnie pismo na papierku i złożyłem reklamację pisemną.

Ja mam już tego dość i mam zamiar zerwać umowę. Ja rozumiem że błędy się zdarzają, sprzęt może się uszkodzić ale do k***y nędzy ludzie, nie częściej niż raz w miesiącu! Może jak Kowalski używa netu 2 razy w tygodniu po godzinie to nie zauważy. Ja siedzę cały dzień pracując a potem rozrywka/druga robota. W piątek wieczorem miałem na portal robić tłumaczenie filmu z YT a tu "Wystąpił błąd".

Szukam alternatywy, Netia do mnie nie dociera, TPSA...śmierdzi mi do tej pory i kijem ruszać nie chcę...no sprawiedliwość dziejowa musi być. Myślałem o LTE ale czytam o tych problemach z Plusem, mnie po prostu nie stać na dzień braku netu.

P.S. Czy ktoś wie może gdzie jest centrala TPSA (Orange)?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
QbaBrodnicki




Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 1582

PostWysłany: Wto, 07 Paź 2014 05:39:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeśli chodzi Ci o salon firmowy orangutan to w Toronto na starym rynku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Wto, 07 Paź 2014 08:12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

QbaBrodnicki napisał:
jeśli chodzi Ci o salon firmowy orangutan to w Toronto na starym rynku


Nie ma w CBR? O_o
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Uriasz




Dołączył: 27 Wrz 2014
Posty: 27

PostWysłany: Wto, 07 Paź 2014 09:38:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam też dylemat, bo wprowadzam się do nowego mieszkania, tam jest tylko skrzynka od eltronika, multimedia nie ma jeszcze zgody na ten budynek. Czytam te komentarze odnośnie eltronika i mnie przeraża.
za neostrade trzeba dodatkowo płacić za utrzymanie łącza, netia nie wiem, jest jeszcze jakiś dropss. Może wezmę playa na rok a potem w końcu multimedia dotrze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 07 Paź 2014 10:03:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MM to też nie jest taki miód.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Wto, 07 Paź 2014 11:04:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uriasz napisał:
mam też dylemat, bo wprowadzam się do nowego mieszkania, tam jest tylko skrzynka od eltronika, multimedia nie ma jeszcze zgody na ten budynek. Czytam te komentarze odnośnie eltronika i mnie przeraża.
za neostrade trzeba dodatkowo płacić za utrzymanie łącza, netia nie wiem, jest jeszcze jakiś dropss. Może wezmę playa na rok a potem w końcu multimedia dotrze?


Oj stary, tylko nie MM. Póki wszystko jest ok jest ok, ale jak pojawią sie problemy to nikogo się nie doprosisz. Ja byłem tydzień czasu odcięty, codziennie godzinę siedziałem na infolinii żeby doprosić się o to żeby w końcu po tygodniu stwierdzili że jednak jest problem z netem bo są zakłócenia. Zmieniali jakiś sprzęt i miał złą konfigurację z tego co pamiętam. Eltronik jest o tyle dobry, że jak już coś nawali i zadzwonisz to to sprawdzą bo rozmawiasz z człowiekiem, a nie człowiekiem-automatem z callcenter dla którego jesteś klientem #3298422.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kapcie




Dołączył: 29 Paź 2014
Posty: 2

PostWysłany: Sro, 29 Paź 2014 16:19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od kilku miesięcy z tym internetem ciężko jest wytrzymać. Od ostatnich 3 tygodni wieczorem często nie chodzi YT. Jak chcę przewinąć film to najprawdopodobniej muszę odświeżyć stronę bo będzie się wiecznie ładować.
Dwa dni temu około 22 mój ping skakał jak kolejka górska, dosłownie co kilka sekund z 16 na 150 i spowrotem. 16 150 16 150 16 150 Oczywiście co jakieś pięć minut to nawet google nie chciało wbić. W mmo to już od 2-3 miesięcy nie gram, bo potrafi mnie w 2 godziny wywalić z serwera 5 razy. Na technika to nie mam już nerwów nawet, tylko dodam, że mój router już z 5 razy cudownie ozdrowiał. Drugi router to samo. Żeby było śmiesznie za każdym razem jak mi odetnie totalnie do zera internet rozmawiam z 2 znajomymi, jeden mieszka z 800 metrów ode mnie, a drugi po przeciwnej stronie miasta. Dziwnym trafem w tym samym momencie ich routery też przestają działać. (tak to ironia) Umowa mi się kończy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Może mi ktoś powiedzieć jak chodzi neo w okolicach szkoły rolniczej? Interesuje mnie te 80mb, albo jakiś inny internet. Głównie zależy mi na stabilnym łączu, żeby ping mi nie skakał co chwila jak koza po górach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
CapsLock




Dołączył: 09 Maj 2009
Posty: 843
Skąd: Polska

PostWysłany: Sro, 29 Paź 2014 18:26:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z art. 56 ust. 3 pkt 12 Prawa telekomunikacyjnego w umowie o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych, która wymaga formy pisemnej lub elektronicznej, powinny zostać określone dane dotyczące jakości świadczonych usług, w szczególności minimalne oferowane poziomy jakości usług, w tym czas wstępnego przyłączenia, a także inne parametry jakości usług, jeżeli zostały określone przez Prezesa UKE na podstawie art. 63 ust.2a.

Co istotne, operator jest również zobowiązany do określenia w umowie zakresu odpowiedzialności z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, wysokości odszkodowania oraz zasad i terminów jego wypłaty, w szczególności w przypadku, gdy nie został osiągnięty określony w umowie poziom jakości świadczonej usługi. Dostawca usług musi podać te informacje w umowie w jasnej, zrozumiałej i łatwo dostępnej formie.

Jeżeli więc w umowie zostały zamieszczone postanowienia dotyczące minimalnego poziomu jakości świadczonej usługi dostępu do internetu (np. prędkość i limit transmisji danych od i do urządzenia konsumenta), a następnie okazuje się, że warunki te nie są dotrzymywane, niezadowolony klient może skorzystać z roszczeń przysługujących mu w stosunku do operatora. Najczęściej operatorzy umieszczają w umowach postanowienia, stosownie do których, w przypadku, gdy nie został osiągnięty określony w umowie poziom jakości świadczonej usługi, abonentowi przysługuje odszkodowanie w wysokości oznaczonej części ponoszonej przez abonenta miesięcznej opłaty stałej (np. 1/60, 1/30) za każdy dzień obniżenia poziomu jakości świadczonej usługi. Trzeba też pamiętać, że poszczególni operatorzy mogą w różny sposób określać przysługujące abonentowi w takich przypadkach roszczenia, dlatego też należy ich każdorazowo poszukiwać w zawartej umowie lub w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych.
--------------------------
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grego0




Dołączył: 06 Maj 2007
Posty: 36
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 29 Paź 2014 20:51:27    Temat postu: Odnośnie internetu zdecydowanie polecam Netię Odpowiedz z cytatem

Miałem internet z Eltronika i to była porażka czekałem na koniec umowy bo ciągłe problemy, przeszedłem do Netii i jeśli dobrze pamiętam przez pierwsze 3 lata umowy była jedna krótka awaria do tej pory bez zarzutu.
A i cena za oferowane prędkości przystępna w porównaniu z innymi operatorami.Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy operator w Brodnicy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 30 Paź 2014 07:46:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kapcie napisał:
Może mi ktoś powiedzieć jak chodzi neo w okolicach szkoły rolniczej? Interesuje mnie te 80mb, albo jakiś inny internet.

Na 100% nic nie powiem ale w centrali na Karbowie mają dość nowoczesne urządzenia więc nie powinno być najgorzej. Może załatw jakieś testy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kapcie




Dołączył: 29 Paź 2014
Posty: 2

PostWysłany: Czw, 30 Paź 2014 20:24:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będę musiał się o coś postarać. A jak z dostępem do netii? Bo w tym momencie to nic mnie nie przekonuje, żeby przedłużyć umowę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TUT Faust/Hamburger Lady




Dołączył: 13 Kwi 2013
Posty: 1153
Skąd: Sromowo 6/9

PostWysłany: Czw, 30 Paź 2014 22:16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak kablowka multimedia jest do bani-oni maja stare technologie-tv nedza odradzilem moim roddzicom, ktorzy tu mieszkaja na nowym smart tv obraz kiepski-zmienili sobie na talerz cyfrowowego polsatu i obraz jest git.Co do netu tez maja lte z cyfrowego polsatu smiga ze az milo lepiej niz z kablowki tylko te limity...dla nich starczy gdyby nie to kazdemu bym polecal osobiscie uwazam ze multimedia to zdzirusy-za ta kase to nie jest adekwatne do jakosci uslug
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Następny
Strona 10 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.023699 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski