STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
awaria internetu z kablówki eltronik.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brod.pl




Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 766
Skąd: z naszej Brodnicy:)

PostWysłany: Sro, 10 Lip 2013 23:24:21    Temat postu: awaria internetu z kablówki eltronik. Odpowiedz z cytatem

Czy wam też nie działa wyszukiwarka google oraz strony brodnica.net i inne ładują się ponad 30 min i macie internet z kablówki eltronik ich strona tak samo ładuje sie powoli na internecie mobilnym wszystko hula normalnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
dawidryba




Dołączył: 13 Gru 2007
Posty: 19

PostWysłany: Sro, 10 Lip 2013 23:33:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie ten sam problem występuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ja_890




Dołączył: 27 Cze 2013
Posty: 27

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 00:06:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przenieście się do Multimedia, internet 30 Mb/s za 49 zł (z papierową fakturą 53 zł) internet śmiga zawsze i jest szybki, polecam!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dawidryba




Dołączył: 13 Gru 2007
Posty: 19

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 00:43:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no do mnie właśnie ma przyjechać monter w piątek z MM Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gutwit




Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 541

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 08:29:15    Temat postu: Re: awaria internetu z kablówki eltronik. Odpowiedz z cytatem

Brod.pl napisał:
Czy wam też nie działa wyszukiwarka google oraz strony brodnica.net i inne ładują się ponad 30 min i macie internet z kablówki eltronik ich strona tak samo ładuje sie powoli na internecie mobilnym wszystko hula normalnie.


wczoraj miałem to samo a dziś już jest ok

a jak jest z cyfrowa tv MM jakie opłaty i ile za dekoder startowy?

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PAstuch




Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 565

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 08:40:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moi sąsiedzi z piętra wyżej mieli tak tydzień temu, a ja dziś w nocy z tym że u mnie było to spowodowane programem malware "revelant knowledge" I po jego usunięciu wszystko śmiga.
Także radziłbym sprawdzić w procesach albo nawet w fodlerze program files czy nie macie czegoś o podobnej nazwie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dawidryba




Dołączył: 13 Gru 2007
Posty: 19

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 09:25:00    Temat postu: Re: awaria internetu z kablówki eltronik. Odpowiedz z cytatem

gutwit napisał:
Brod.pl napisał:
Czy wam też nie działa wyszukiwarka google oraz strony brodnica.net i inne ładują się ponad 30 min i macie internet z kablówki eltronik ich strona tak samo ładuje sie powoli na internecie mobilnym wszystko hula normalnie.


wczoraj miałem to samo a dziś już jest ok

a jak jest z cyfrowa tv MM jakie opłaty i ile za dekoder startowy?

pozdrawiam


Teraz w MM jest promocja i net 30 Mb/s + tv cyfrowa (127 kanałów) + telefon 1500 minut (na stacjonarne) za 70 ziko
Dodatkowo przez pol roku za darmo.

( Nie pracuje w MM)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 10:15:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ktoś jest głupi to przejdzie do Multimedii bo taniej, bo ktoś napisał że się nie psuje. Gorzej tylko jak się zepsuje. Do Eltronika można napisać bądź zadzwonić do działu informatyków (608 630 158) i załatwicie sprawę jak się szybko da. W Multimedii tydzień czasu trwa odbijanie się od BOKu, a potem trzeba czekać łaskawie na technika z Torunia, który w Brodnicy jest tylko 2 dni w tygodniu. To czy firma jest dobra czy nie nie ocenia się tylko po tym czy się często psuje, ale jak reaguje na awarię. Prowadzę firmę przez internet, Multimedia odcięła mnie raz na tydzień od netu, twierdzili, że wina leży po mojej stronie i u nich jest wszystko ok. Pieniędzy straconych przez nich nawet nie liczę (tydzień wyłączony z pracy + ciągłe telefony do BOK z komórki). Po tygodniu trafiłem na konsultanta, który stwierdził, że faktycznie to ich problem techniczny. Nie pomagały nawet zgłoszenia innych użytkowników. Później dowiedziałem się, że wymieniali jakiś sprzęt w Brodnicy, który został źle zaprogramowany i odcinało co chwilę ludziom internet.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 10:29:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

johncage napisał:
Jak ktoś jest głupi to przejdzie do Multimedii bo taniej, bo ktoś napisał że się nie psuje. Gorzej tylko jak się zepsuje. Do Eltronika można napisać bądź zadzwonić do działu informatyków (608 630 158) i załatwicie sprawę jak się szybko da. W Multimedii tydzień czasu trwa odbijanie się od BOKu, a potem trzeba czekać łaskawie na technika z Torunia, który w Brodnicy jest tylko 2 dni w tygodniu. To czy firma jest dobra czy nie nie ocenia się tylko po tym czy się często psuje, ale jak reaguje na awarię. Prowadzę firmę przez internet, Multimedia odcięła mnie raz na tydzień od netu, twierdzili, że wina leży po mojej stronie i u nich jest wszystko ok. Pieniędzy straconych przez nich nawet nie liczę (tydzień wyłączony z pracy + ciągłe telefony do BOK z komórki). Po tygodniu trafiłem na konsultanta, który stwierdził, że faktycznie to ich problem techniczny. Nie pomagały nawet zgłoszenia innych użytkowników. Później dowiedziałem się, że wymieniali jakiś sprzęt w Brodnicy, który został źle zaprogramowany i odcinało co chwilę ludziom internet.


święta racja a i dodzwonić się na infolinie graniczy z cudem. Powiem tak kiedyś podpisałem umowę w MM niby w promocji na rok przy czym Pan poinformował mnie że za rok będzie kolejna promocja na pewno na coś się załapie .Skusiłem się i przeszedłem z eltronika do MM. Minął rok okazało się że promocji nie ma i wskoczyłem na ogólne warunki. I tak to właśnie skorzystałem na tym.Całe te ich promocje to lipa bo chcą tylko przyciągnąć klienta bo zapewne mają prowizje od podpisanych umów.Podpisać umowę na czas określony a póżniej martw się sam.Także nie ma się co sugerować że tu czy tu jest taniej tylko patrzeć dalej w perspektywie czasu co będzie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 10:32:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

johncage napisał:
Jak ktoś jest głupi to przejdzie do Multimedii bo taniej, bo ktoś napisał że się nie psuje. Gorzej tylko jak się zepsuje. Do Eltronika można napisać bądź zadzwonić do działu informatyków (608 630 158) i załatwicie sprawę jak się szybko da. W Multimedii tydzień czasu trwa odbijanie się od BOKu, a potem trzeba czekać łaskawie na technika z Torunia, który w Brodnicy jest tylko 2 dni w tygodniu. To czy firma jest dobra czy nie nie ocenia się tylko po tym czy się często psuje, ale jak reaguje na awarię. Prowadzę firmę przez internet, Multimedia odcięła mnie raz na tydzień od netu, twierdzili, że wina leży po mojej stronie i u nich jest wszystko ok. Pieniędzy straconych przez nich nawet nie liczę (tydzień wyłączony z pracy + ciągłe telefony do BOK z komórki). Po tygodniu trafiłem na konsultanta, który stwierdził, że faktycznie to ich problem techniczny. Nie pomagały nawet zgłoszenia innych użytkowników. Później dowiedziałem się, że wymieniali jakiś sprzęt w Brodnicy, który został źle zaprogramowany i odcinało co chwilę ludziom internet.


W pełni się zgadzam. A wczorajszy problem nie występował na każdej przeglądarce. Na Operze "tak", a na Internet Explorer "nie".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 11:28:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paya napisał:
A wczorajszy problem nie występował na każdej przeglądarce. Na Operze "tak", a na Internet Explorer "nie".

Sam sobie odpowiedziałeś gdzie tkwił problem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PAstuch




Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 565

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 13:45:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem był to wirus, tak jak u mnie i u sąsiada, to mogło być zwykłe kliknięcie w reklamę na facebooku czy innej popularnej, stronie wystarczy wpsiać w google i w kilku ostatnich dniach dużo ludzi miało ten problem, a żaden szanujący sie programista nie napisze wirusa na IE Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ŹDZICHUWIERTARA




Dołączył: 05 Lis 2010
Posty: 116
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 15:13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak internet działa to podmieniają lub usuwają niektóre kanały...Kilka dni temu usuneli MTV Polska
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ja_890




Dołączył: 27 Cze 2013
Posty: 27

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 15:56:33    Temat postu: Re: awaria internetu z kablówki eltronik. Odpowiedz z cytatem

gutwit napisał:
Brod.pl napisał:
Czy wam też nie działa wyszukiwarka google oraz strony brodnica.net i inne ładują się ponad 30 min i macie internet z kablówki eltronik ich strona tak samo ładuje sie powoli na internecie mobilnym wszystko hula normalnie.


wczoraj miałem to samo a dziś już jest ok

a jak jest z cyfrowa tv MM jakie opłaty i ile za dekoder startowy?

pozdrawiam


pakiet internet 30 MB/s i telewizja cyfrowa z 120 kanałami (w tym 16 HD) kosztuje 70 zł teraz jest promocja, a dekoder HD jest za darmo (multiroom za 5 zł - czyli telewizja w dwóch pokojach) POLECAM!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Czw, 11 Lip 2013 16:14:46    Temat postu: Re: awaria internetu z kablówki eltronik. Odpowiedz z cytatem

ja_890 napisał:
pakiet internet 30 MB/s i telewizja cyfrowa z 120 kanałami (w tym 16 HD) kosztuje 70 zł teraz jest promocja, a dekoder HD jest za darmo (multiroom za 5 zł - czyli telewizja w dwóch pokojach) POLECAM!!


Cóż za dokładna wiedza, wręcz encyklopedyczna na temat usług Multimedii ;]. Ja to prosty człowiek jest i nawet nie pamiętam ile za Eltronika płacę, a tu proszę, nawet ilość HD jest znana i nawet za multiroom, o którym by pewnie nie pomyślało 95% użytkowników forum ;].

Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości, którą ofertę wybrać przekażę słowa przedstawiciela UKE (Urząd Komunikacji Elektronicznej - coś takiego jak rzecznik praw klienta tylko w sprawach telewizji/telefonu/internetu), z którym miałem przyjemność rozmawiać w sprawie problemów z Multimedią. Powiedział mi, że Multimedia ma większy sztab prawników niż techników i każda duża korporacja teraz tak robi. Doradził mi Eltronika, dlatego że to lokalna kablówka, do której siedziby można pójść i narobić rabanu jeżeli coś jest nie tak, a nie wiecznie odbijać się od telefonicznego BOKu 15-ty raz opowiadając tą samą historię 15-temu konsultantowi. Do tego powiedział, że zna osobiście właściciela Eltronika i uważa go za solidnego i rzetelnego człowieka. Dlatego doradził mi, żebym doczekał do końca umowy Multimedii, bo doprosić się o cokolwiek będzie problem (w ilości prawników byłby pewnie wynik 150:0 ) i wziął ofertę Eltronika.

I jestem zadowolony, bo wiem że jak coś się popsuje to mam numer telefonu nie do uroczej g***o wiedzącej pani w eBOK tylko do pana Miecia "co naprawia modemy i internety", który przyjeżdża DO DOMU za 2-3 godziny i naprawia usterkę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.027454 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski