STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
kablówka Multimedia vs Eltronik
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Wto, 18 Cze 2013 23:40:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

RyB napisał:
80 pójdzie w teorii do 1,3 km od centrali po kablach. W praktyce max 600 metrów. Przerabiałem już to. Dadzą Ci max 40/4, chyba, że kable wymienisz Very Happy


A też słyszałem podobnie, tylko że do max 1 km żeby to brać. Ale nawet 40/4 to i tak 4 x więcej uploadu niż mam teraz, byłbym zadowolony. A cena pewnie ta sama co płacę w Eltroniku. Pytanie tylko jak to teraz działa. Modem VDSL, jak mi dadzą gównianego Sagema to będzie kaplica, a modemów pod to zbyt wiele jeszcze nie ma, właściwie to alternatywą jest DGT. Jakiegoś Cisco za 900 zł nie biorę pod uwagę Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
RyB




Dołączył: 19 Sie 2005
Posty: 485

PostWysłany: Sro, 19 Cze 2013 06:05:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DGT na alledrogo kupisz. Tepsa wciska sagemy bo DGT miał dziury w firmware, które pozwalały na zdalne przejęcie i nabijanie rachunków za telefon. Naprawili wsio. Ten router to cudo jak na polski rynek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Sro, 19 Cze 2013 08:46:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówisz o DGT?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
piotrrutk




Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 26

PostWysłany: Sro, 19 Cze 2013 09:01:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W odniesieniu do Neostrady - korzystamy w firmie z DSL 40/4 w teorii - od centrali około 1.5 km, modem Comtrend. W praktyce na chwilę obecną to około 20/2 w standardzie adsl2. Podobno tepsa ma w czerwcu w Brodnicy przełączać na VDSL i ma być szybciej.

Osobiście korzystam z Eltronika TV+Internet od ponad 8 lat (zaczynałem jeszcze od prędkości 256 kbps) i jestem zadowolony - stabilność łącza. Przez cały okres użytkowania miałem dwie awarie neta (modem i zasilacz) usunięte w kilka godzin po zgłoszeniu.
Co do Multimedia - mają moi rodzice, dodatkowo telefon - generalnie działa, ale nie podoba mi się ich zawiłość umów, promocji i kompletny brak przejrzystości oferty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 87
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 19 Cze 2013 10:24:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eltronik podobno zaczął świadczyć usługi w oparciu o technologię FTTH (światłowód w domu abonenta). Na razie cisza o szczegółach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Sro, 19 Cze 2013 10:39:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piotrrutk napisał:
W odniesieniu do Neostrady - korzystamy w firmie z DSL 40/4 w teorii - od centrali około 1.5 km, modem Comtrend.


Z tym, że DSLem jest trochę inaczej, poza tym z łączem do firmy też inaczej to traktują bo to firma. Z tym przełączaniem na VDSL dobrze wiedzieć, czyli jak mówisz, wstrzymać się trzeba.

Cytat:
Osobiście korzystam z Eltronika TV+Internet od ponad 8 lat (zaczynałem jeszcze od prędkości 256 kbps) i jestem zadowolony - stabilność łącza.


Stabilność łącza mają faktycznie dobrą, jeżeli doliczyć szybki czas reakcji serwisu to jest spoko. Szkoda, że nie mogą zapewnić mi warunków o jakich myślę w przystępnej cenie. Chętniej bym nie zmieniał tego operatora, a te filmiki na Youtubie bym już jakoś przecierpiał, może w końcu to naprawią.

paya napisał:
Eltronik podobno zaczął świadczyć usługi w oparciu o technologię FTTH (światłowód w domu abonenta). Na razie cisza o szczegółach.


Oooo, jutro będę w Eltroniku to ich podpytam, jak się czegoś dowiem dam znać. Szczerze mówiąc jak widzę w Wawie oferty za światełko w cenie do 100 zł to mnie zjada zazdrość (a może to było więcej?).

http://www.kolnet.eu/swiatlowody/ <-- przykład

Światełko 50 Mbit z umową na 2 lata za 49 zł brutto na miesiąc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 908

PostWysłany: Czw, 20 Cze 2013 13:20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic nowego się nie dowiedziałem, tylko tyle żeby poczekać, po wakacjach ma być sporo zmian z internetem i wtedy będzie wiadomo co i jak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
witosa




Dołączył: 12 Lis 2011
Posty: 114

PostWysłany: Czw, 20 Cze 2013 13:40:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paya napisał:
Eltronik podobno zaczął świadczyć usługi w oparciu o technologię FTTH (światłowód w domu abonenta). Na razie cisza o szczegółach.


W wiadomościach chwalili się że podłączyli pierwszego abonenta po światłowodzie. Ciekawe jaką dostał prędkość NETU???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pią, 25 Paź 2013 13:17:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy Eltronik swiadczy ciągle multiroom bo nie widzę takiej pozycji w cenniku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marcin8




Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 4

PostWysłany: Wto, 12 Lis 2013 12:53:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co mi wiadomo, to chyba już nie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.024799 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski