STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
internet cyfrowy polsat
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Komputery, gry, internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sisiak




Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 41

PostWysłany: Sro, 06 Lut 2013 13:33:29    Temat postu: internet cyfrowy polsat Odpowiedz z cytatem

czy wie ktoś może czy w Brodnicy a szczególnie okolicach (kierunek Lidzbark, Górzno) jest dobry zasięg internetu z CP??
ma ktoś jakieś uwagi ?? jak śmiga itp...
kończy mi się niedługo umowa i chciałabym wybrać teraz jakiegoś dobrego operatora Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aneczka69




Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 2

PostWysłany: Pią, 15 Lut 2013 14:20:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja posiadam i mam dobry zasięg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pią, 15 Lut 2013 15:05:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Górznie i okolicach powinnaś mieć nawet LTE, na pozostałym terenie HSPA+/UMTS.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sisiak




Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 41

PostWysłany: Sob, 16 Lut 2013 12:55:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jezeli chodzi o ilosc gb ..to ile byscie polecali?? tak zeby moc spokojnie siedziec na necie i przegladac str kolo 6godz dziennie...i co jakis tam czas sciagnac troche muzyki .....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piotrroger




Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 568

PostWysłany: Sob, 16 Lut 2013 15:59:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że opcję 10GB + 2GB online musisz brać minimum Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Sob, 16 Lut 2013 18:26:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sisiak napisał:
a jezeli chodzi o ilosc gb ..to ile byscie polecali?? tak zeby moc spokojnie siedziec na necie i przegladac str kolo 6godz dziennie...i co jakis tam czas sciagnac troche muzyki .....

minimum 15gb......ale z tego co czytałem nie ma tak jak w play-u nielimitowanego transferu (24-9) tylko bardzo okrojona wersja - darmowe noce = 50GB od 1 do 7 rano......
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomeknowak




Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 200

PostWysłany: Nie, 17 Lut 2013 09:30:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zobacz internet z Plusa też oferuje LTE. Polsat ma dużo dziwnych opłat typu aktywacja opłata miesięczna za dzierżawę modemu lub jego kupno w dużo wyższej cenie niż w Plusie a ich promocja w stylu jak masz telewizje to dostajesz dodatkowe GB to Plusie macie w ofercie bez promocji. Poza tym Polsat korzysta także z usług Plusa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sisiak




Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 41

PostWysłany: Nie, 17 Lut 2013 19:57:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok sprawdze wszystko. dziekim wszystki:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
iwan




Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 2537

PostWysłany: Pon, 18 Lut 2013 00:20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tomeknowak napisał:
Zobacz internet z Plusa też oferuje LTE. Polsat(...)

Polsat i Plus to i tak są te same nadajniki (właścicielem koncesji jest jedna firma Solorza, która wygrała pierwszy przetarg na LTE).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomeknowak




Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 200

PostWysłany: Pon, 18 Lut 2013 08:05:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iwan napisał:
tomeknowak napisał:
Zobacz internet z Plusa też oferuje LTE. Polsat(...)

Polsat i Plus to i tak są te same nadajniki (właścicielem koncesji jest jedna firma Solorza, która wygrała pierwszy przetarg na LTE).


Te same nadajniki różne oferty. Przeciętnego obywatela nie obchodzi kto jest właścicielem tylko ile będzie płacił i co z tego będzie miał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qncept




Dołączył: 02 Wrz 2012
Posty: 4891
Skąd: Ze 100% soku z grapefruite'a.

PostWysłany: Czw, 28 Lut 2013 18:23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co słyszałem od moich znajomych, to żałują, że mają to LTE, zaniżona prędkość wysyłania i pobierania danych.
Nie znam się aż tak na tych technicznych sprawach ale wydaje mi się dostawcy netu robią ludzi w bambuko.

I to jest ze wszystkimi, ja niby mam w UPC 150 Mb/s a przy sprawdzaniu prędkości podczas pobierania kilku ciężkich danych na raz z ich serwera (bo tak się podobno dokładnie sprawdza), nigdy nie miałem nawet 100 góra 80, no i z uploadem są non stop problemy. Mam net na kablu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kryzju




Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 651
Skąd: Brodnica / Gdańsk

PostWysłany: Czw, 28 Lut 2013 20:30:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

qncept napisał:
I to jest ze wszystkimi, ja niby mam w UPC 150 Mb/s a przy sprawdzaniu prędkości podczas pobierania kilku ciężkich danych na raz z ich serwera (bo tak się podobno dokładnie sprawdza), nigdy nie miałem nawet 100 góra 80, no i z uploadem są non stop problemy. Mam net na kablu.



UPC 50/5. Może po prostu infra do Ciebie nie wydaje ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qncept




Dołączył: 02 Wrz 2012
Posty: 4891
Skąd: Ze 100% soku z grapefruite'a.

PostWysłany: Czw, 28 Lut 2013 21:27:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty to jo Razz
Ty moja riposto RazzSmile

Były już 3 reklamacje i nic nie pomogło.
Na kablu jest więcej niż na wifi ale i tak jest fatalnie, tzn spodziewałem się czegoś więcej.
Jest po prostu o 50/60 Mega mniej i już...
Myślałem nawet o winie systemu ale na Macos Tiger jest mniej (patrz wyżej wifi) jak na Windzie Xp.
Buuu...



Na końcu testu wyświetla alert: UPLOAD TEST ERROR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zuza01




Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 11

PostWysłany: Wto, 14 Maj 2013 17:30:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Internet z CP działa OK, tylko denerwujące są limity pobierania jeśli dużą plików pobieramy z sieci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
remeksydor




Dołączył: 15 Paź 2013
Posty: 2

PostWysłany: Wto, 15 Paź 2013 13:26:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już niedługo i to zostanie zniesione. Nadal mi brakuje takiego ostrowego wejścia jakiegoś dużego gracza, który uwolni w końcu ten internet. Bo to nie powinien być luksus a normalność.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Komputery, gry, internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.019412 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski