STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 13:56:21    Temat postu: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

Ponieważ TVK Eltronik informuje o zmianie oferty i możliwości rozwiązania umowy bez konsekwencji postanowiłem o tym napisać dodatkowo na forum, by za chwile nie pojawiały się kolejne posty świadczące o niezadowoleniu z oferty tego operatora. Jeśli komuś nie odpowiada można teraz śmiało zmieniać np na Nkę gdzie kanałów HD w bród i to za pół darmo. Razz Może skończy się biadolenie na tamat oferty. Wink

Choć jak znam życie, mało kto rozwiąże a żali będzie ciąg dalszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
1973




Dołączył: 26 Mar 2012
Posty: 5

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 14:25:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

więc co? mogę rozwiązać umowę i od nowa np. na żone zarejestrować i bedę miał przez 3 czy 4 miechy promocję bo nowy klient tak?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 14:45:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po wygaśnięciu umowy nie jesteś już abonentem i możesz skorzystać z oferty dla nowych abonentów. Przynajmniej tak powinno to zadziałać.

Ale czy ElTV ma jakąś dla nowych abonentów? Nic na ich stronie nie widać. Jest dla internetu dla TV chyba nic nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikus401




Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 1147
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 21:32:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taki to charakter polaków tylko żalenie ,,,a nie branie się za robotę..tak jest lepiej...taka to już polaka dola do puki bata nie poczuje na grzbiecie to się nie zjednoczy....tylko płakać bedzie ze wszystko koło niego złe,,,,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 21:34:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dwa lata temu podpisalem umowe na dwa lata, przez 4 miesiace mialem net i tv za 1 zł, po tym okresie niskich oplata zmienili regulamin wiec mialem prawo rozwiazac umowe noi byl problem, mila Pani w biurze obslugi klienta byla tak nastawiona ze nie chciala przyjac mej rezygnacji , musialem to uargumentowac, napisalem powód: bo dziś mam czarne skarpetki to powód rozwiązania umowy, wtedy musiala przyjąc rezygnacje powód jednak był, ale ja poprosiłem o skopiowanie mojego pisma pieczątkę że wpłyneło do wiadomośći i zaznaczyłem że proszę o korespondecje listem polcenym ....przysłali ! od tad nie mam eltronika , a warunek był że nie na żone ale w tym samym lokalu musisz miec przerwę jakąś .....upenij się bo może coś zmienili
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 22:50:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikus401 napisał:
taki to charakter polaków tylko żalenie ,,,a nie branie się za robotę..tak jest lepiej...taka to już polaka dola do puki bata nie poczuje na grzbiecie to się nie zjednoczy....tylko płakać bedzie ze wszystko koło niego złe,,,,

Niestety.

1973 napisał:
więc co? mogę rozwiązać umowę i od nowa np. na żone zarejestrować i bedę miał przez 3 czy 4 miechy promocję bo nowy klient tak?

Wtedy każdy by tak robił. Kiedyś była karencja kilka tygodni. Po rozwiązaniu nie można było zawrzeć nowej umowy od razu, tak jak pisze Jacek. Jak jest teraz trzeba by sprawdzić, ale sądzę, że podobnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 06:54:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:

Kiedyś była karencja kilka tygodni. Po rozwiązaniu nie można było zawrzeć nowej umowy od razu, tak jak pisze Jacek. Jak jest teraz trzeba by sprawdzić, ale sądzę, że podobnie.

Ale czy takie coś jest zgodne z prawem? Każdy ma prawo zawrzeć i rozwiązać umowę. A jeżeli ktoś inny wprowadzi się do mieszkania?

Eltronik ma bardzo skąpe i nieczytelne informacje na swoim WWW Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 07:35:16    Temat postu: Re: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:
Ponieważ TVK Eltronik informuje o zmianie oferty i możliwości rozwiązania umowy bez konsekwencji postanowiłem o tym napisać dodatkowo na forum, by za chwile nie pojawiały się kolejne posty świadczące o niezadowoleniu z oferty tego operatora. Jeśli komuś nie odpowiada można teraz śmiało zmieniać np na Nkę gdzie kanałów HD w bród i to za pół darmo. Razz Może skończy się biadolenie na tamat oferty. Wink

Choć jak znam życie, mało kto rozwiąże a żali będzie ciąg dalszy.


a o jakiej to zmianie informuje eltronik? możesz coś więcej napisać o tym?? Właśnie miałem iść podpisać umowe na kablówke na 30 miesięcy ale widze ciągle jakieś zmiany są zapewne domyślam się podwyżka tak ? albo zamiana programów?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 08:45:40    Temat postu: Re: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

man napisał:
albo zamiana programów?

Ograniczenie programów w analogu - żadnych zmian w cenie.
Aż na 30 miesięcy są nowe umowy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikus401




Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 1147
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 21:25:16    Temat postu: Re: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
man napisał:
albo zamiana programów?

Ograniczenie programów w analogu - żadnych zmian w cenie.
Aż na 30 miesięcy są nowe umowy?


nie ma co się dziwić analog to dodatek a główny jest cyfrowy,i na tym bazują,analog czasem się zmniejszy lub całkiem zniknie...takie to wymogi europejskie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 21:48:22    Temat postu: Re: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
DeVito napisał:

Kiedyś była karencja kilka tygodni. Po rozwiązaniu nie można było zawrzeć nowej umowy od razu, tak jak pisze Jacek. Jak jest teraz trzeba by sprawdzić, ale sądzę, że podobnie.

Ale czy takie coś jest zgodne z prawem? Każdy ma prawo zawrzeć i rozwiązać umowę. A jeżeli ktoś inny wprowadzi się do mieszkania?

Eltronik ma bardzo skąpe i nieczytelne informacje na swoim WWW Sad
Nie wiem na pewno, ale Eltronik jako strona umowy chyba ma możliwość jej nie zawierania? Smile Jak każda firma, czy osoba fizyczna.

man napisał:
DeVito napisał:
Ponieważ TVK Eltronik informuje o zmianie oferty i możliwości rozwiązania umowy bez konsekwencji postanowiłem o tym napisać dodatkowo na forum, by za chwile nie pojawiały się kolejne posty świadczące o niezadowoleniu z oferty tego operatora. Jeśli komuś nie odpowiada można teraz śmiało zmieniać np na Nkę gdzie kanałów HD w bród i to za pół darmo. Razz Może skończy się biadolenie na tamat oferty. Wink

Choć jak znam życie, mało kto rozwiąże a żali będzie ciąg dalszy.
a o jakiej to zmianie informuje eltronik? możesz coś więcej napisać o tym?? Właśnie miałem iść podpisać umowe na kablówke na 30 miesięcy ale widze ciągle jakieś zmiany są zapewne domyślam się podwyżka tak ? albo zamiana programów?
Cena bez zmian. Ograniczają pakiet analogowy, ale to nieuchronne w każdej kablówce. Zostanie skorygowany pakiet socjalny - dodane będą kanały, które będą obecne w multipeksie naziemnym, bez zmiany ceny pakietu socjalnego.

Więc w zasadzie żadna różnica, dla osób, które korzystają tylko z tv cyfrowej. Poza tym pamiętaj, że przy każdej podwyżce możesz zrezygnować od razu. A patrząc na ogóle tendencje w tv cyfrowej, zmiany w ofercie programowej zwykle są na plus - kolejne kanały w tym kanały HD.

fomicz napisał:
man napisał:
albo zamiana programów?

Ograniczenie programów w analogu - żadnych zmian w cenie.
Aż na 30 miesięcy są nowe umowy?
W teorii, a w praktyce średnio raz do roku można zrezygnować w związku ze zmianą oferty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 28 Mar 2012 23:28:42    Temat postu: Re: Zmiana oferty Eltronika - można rozwiązać umowę. Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:
Zostanie skorygowany pakiet socjalny - dodane będą kanały, które będą obecne w multipeksie naziemnym, bez zmiany ceny pakietu socjalnego.

A dokładniej powstanie pakiet socjalny nie kodowany (składający się z kanałów łapnych naziemnie z mux-ów) nadawany cufrowo do którego nie potrzebna bedzie krta odkodowująca tylko sam dekoder lub telewizor z tunerem DVB-C.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Czw, 29 Mar 2012 07:49:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli rozumiem w pakiecie socjalnymchyba za 8.50 zł będą te programy co w bezpłatnej naziemnej telewizji? i w cyfrze? a od kiedy to ma być ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 29 Mar 2012 09:09:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man napisał:
czyli rozumiem w pakiecie socjalnymchyba za 8.50 zł będą te programy co w bezpłatnej naziemnej telewizji? i w cyfrze? a od kiedy to ma być ??

Tylko ile osób korzystająca z socjalnego ma dekoder lub TV z DVB-C? No chyba, ze cały socjalny będzie w analogu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 29 Mar 2012 12:32:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
man napisał:
czyli rozumiem w pakiecie socjalnymchyba za 8.50 zł będą te programy co w bezpłatnej naziemnej telewizji? i w cyfrze? a od kiedy to ma być ??

Tylko ile osób korzystająca z socjalnego ma dekoder lub TV z DVB-C? No chyba, ze cały socjalny będzie w analogu.


Raczej będzie w przekazie cyfrowym, a nie analogowym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.033078 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski