Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
man
|
Wysłany: Wto, 08 Maj 2012 07:28:38 Temat postu: |
|
|
Serwis Elektro napisał: |
my dzis na partęczynach montowaliśmy to na silnej antenie ze wzmacniaczem ATX 55, 22 kanały dało rade odbierać bez żadnych problemów , sa już muzyczne dla fanów Eska TV oraz POLO TV:D |
no właśnie wymieniłeś te 2 nowe programy muzyczne z 4 które są nowe. Tylko z siatkowej anteny są zakłócenia w Brodnicy i nie wiem dlaczego. Pozostałe programy są idealnej jakości a te 4 i piąty regionalny Gdańsk są zakłócenia. Myśle, że te nowe programy łapie tylko z kisielic a na sierpcu ich nie ma. Myślałem że bez znaczenia z którego nadajnika łapie sygnał i na każdym powinna być ta sama ilość programów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Czw, 07 Cze 2012 10:00:46 Temat postu: |
|
|
co się stało, że mux 1 i mux 2 nie działą... jedyny działający to mux 3 ...
lipa.... prowizorka jak widać z tą cyfrową telewizją.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Serwis Elektro

|
Wysłany: Czw, 07 Cze 2012 18:48:14 Temat postu: |
|
|
u moich klientów działają wszystkie także może masz problem odbiorem u Ciebie, może czas zainwestować w fachowców |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Czw, 07 Cze 2012 19:22:17 Temat postu: |
|
|
u moich klientów działają wszystkie także może masz problem odbiorem u Ciebie, może czas zainwestować w fachowców |
dziękuję, jak ktoś będzie potrzebować fachowca z pewnością polecę....
pojawił się sygnał z godzine temu, widocznie "bawią się" w konserwcję albo zmiejszają moc nadajnika... taka ta polska prowizorka |
|
Powrót do góry |
|
 |
man
|
Wysłany: Pią, 08 Cze 2012 07:17:58 Temat postu: |
|
|
wszystko działa jak należy tylko poprostu od czasu do czasu trzeba automatycznie zaktualizować bo nieraz lubią coś pomieszać Np w tamtym tygodniu weszla tv bydgoszcz i 1 i 2 w HD i troche namieszali bo 2 programy na siebie wchodziły ale jak wrzucisz na automata i zaktualizujesz wszystko jest ok. No niestety programy będą z czasem dochodzic i będzie trzeba tą aktualizacje robić co jakiś czas.Bardzo prosta sprawa dasz sobie rade sam/a z tym zajmuje to dosłownie minute.Ja odbieram 20 programów i jestem zadowolony, już nie wróce do kablówki |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Pią, 08 Cze 2012 09:37:00 Temat postu: |
|
|
man napisał: |
wszystko działa jak należy tylko poprostu od czasu do czasu trzeba automatycznie zaktualizować bo nieraz lubią coś pomieszać Np w tamtym tygodniu weszla tv bydgoszcz i 1 i 2 w HD i troche namieszali bo 2 programy na siebie wchodziły ale jak wrzucisz na automata i zaktualizujesz wszystko jest ok. No niestety programy będą z czasem dochodzic i będzie trzeba tą aktualizacje robić co jakiś czas.Bardzo prosta sprawa dasz sobie rade sam/a z tym zajmuje to dosłownie minute.Ja odbieram 20 programów i jestem zadowolony, już nie wróce do kablówki |
dziś 21 programów jest... licząc tvp1 i tvp2 zdublowane na hd... to samo z tvp info sztuk dwa.... z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
man
|
Wysłany: Pią, 08 Cze 2012 09:49:23 Temat postu: |
|
|
emucha napisał: |
. z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze... |
nie wiem o jakich zakłóceniach piszesz bo u mnie obraz super ale oki nie wnikam a po drugie 1 i 2 nie są zdublowane tylko poprostu nie wszystkie programy nadają w HD co skutkuje zwężonym obrazem i wtedy trzeba przejść na SD |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Pią, 08 Cze 2012 10:49:55 Temat postu: |
|
|
emucha napisał: |
. z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze... |
nie wiem o jakich zakłóceniach piszesz bo u mnie obraz super ale oki nie wnikam a po drugie 1 i 2 nie są zdublowane tylko poprostu nie wszystkie programy nadają w HD co skutkuje zwężonym obrazem i wtedy trzeba przejść na SD |
zdublowane czyli występują w wersji sd jak i hd.....
Obraz w hd jedynki już na pierwsze oko jest lepszy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wotu
|
Wysłany: Pon, 10 Wrz 2012 20:08:20 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko do szanownych forumowiczów:
Czy ktoś używa albo probował uzywać tuner DVB-T przy laptopieie, takiego malego a'pendrive, czy w brodnicy cos takiego dziala ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Serwis Elektro

|
Wysłany: Pon, 10 Wrz 2012 22:04:18 Temat postu: |
|
|
działa działa poprostu odpowiednio trzeba dobrać antenkę do modemu, nie każda działa dobrze moge zaproponować wizyte w CH ROBI - P.P.U "LT" BT Leczyccy
Wincentego Pola 6
87-300 Brodnica
509065005
pytaj o Artura napewno pomoże i bedziesz zadowolony:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Wto, 11 Wrz 2012 11:01:59 Temat postu: |
|
|
działa działa poprostu odpowiednio trzeba dobrać antenkę do modemu, nie każda działa dobrze moge zaproponować wizyte w CH ROBI - P.P.U "LT" BT Leczyccy
Wincentego Pola 6
87-300 Brodnica
509065005
pytaj o Artura napewno pomoże i bedziesz zadowolony:) |
pewnie że działa, ale nie z załączoną do tunera pseudoanteną..... musisz tak czy owak kupic lepszą antenę, albo wyprowadzić przwewód na zewnątrz.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wszystkodobrze

|
Wysłany: Sro, 12 Wrz 2012 08:43:14 Temat postu: |
|
|
A z jakiego nadajnika łapiecie sygnał ? Obecnie mieszkam na toruńskiej starówce i siedze na dachu kręce anteną i za Ch... nie mogę złapać dobrego zygnału. Może to wina zbudowan otaczających naszą kamienice. Jakieś pomysły? |
|
Powrót do góry |
|
 |
man
|
Wysłany: Nie, 24 Mar 2013 14:44:05 Temat postu: |
|
|
dziś nie mam żadnego programu albo coś majstrują przy nadajniku albo zasilacz mi padł. Jak ktoś ma antenę na Sierpc to proszę dać znać jak u niego odbiór |
|
Powrót do góry |
|
 |
emucha
|
Wysłany: Nie, 24 Mar 2013 21:52:39 Temat postu: |
|
|
dziś nie mam żadnego programu albo coś majstrują przy nadajniku albo zasilacz mi padł. Jak ktoś ma antenę na Sierpc to proszę dać znać jak u niego odbiór |
ja mam, więc chyba u Ciebie są jakieś problemy techniczne.... antenę ma z rozdzieleniem na 2 tv i jest ok, puki co; ale faktem jest, że czasem mam wrażenie, że przy nadajnikach majstrują. |
|
Powrót do góry |
|
 |
man
|
Wysłany: Czw, 18 Kwi 2013 10:37:41 Temat postu: |
|
|
jest kolejny program tvp rozrywka |
|
Powrót do góry |