STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
BEZPŁATNA TELEWIZJA NAZIEMNA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Wto, 08 Maj 2012 07:28:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serwis Elektro napisał:
my dzis na partęczynach montowaliśmy to na silnej antenie ze wzmacniaczem ATX 55, 22 kanały dało rade odbierać bez żadnych problemów , sa już muzyczne dla fanów Eska TV oraz POLO TV:D

no właśnie wymieniłeś te 2 nowe programy muzyczne z 4 które są nowe. Tylko z siatkowej anteny są zakłócenia w Brodnicy i nie wiem dlaczego. Pozostałe programy są idealnej jakości a te 4 i piąty regionalny Gdańsk są zakłócenia. Myśle, że te nowe programy łapie tylko z kisielic a na sierpcu ich nie ma. Myślałem że bez znaczenia z którego nadajnika łapie sygnał i na każdym powinna być ta sama ilość programów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Czw, 07 Cze 2012 10:00:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co się stało, że mux 1 i mux 2 nie działą... jedyny działający to mux 3 ...
lipa.... prowizorka jak widać z tą cyfrową telewizją....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serwis Elektro




Dołączył: 13 Cze 2011
Posty: 95
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 07 Cze 2012 18:48:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u moich klientów działają wszystkie także może masz problem odbiorem u Ciebie, może czas zainwestować w fachowcówVery Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Czw, 07 Cze 2012 19:22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serwis Elektro napisał:
u moich klientów działają wszystkie także może masz problem odbiorem u Ciebie, może czas zainwestować w fachowcówVery Happy

dziękuję, jak ktoś będzie potrzebować fachowca z pewnością polecę....
pojawił się sygnał z godzine temu, widocznie "bawią się" w konserwcję albo zmiejszają moc nadajnika... taka ta polska prowizorka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Pią, 08 Cze 2012 07:17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystko działa jak należy tylko poprostu od czasu do czasu trzeba automatycznie zaktualizować bo nieraz lubią coś pomieszać Np w tamtym tygodniu weszla tv bydgoszcz i 1 i 2 w HD i troche namieszali bo 2 programy na siebie wchodziły ale jak wrzucisz na automata i zaktualizujesz wszystko jest ok. No niestety programy będą z czasem dochodzic i będzie trzeba tą aktualizacje robić co jakiś czas.Bardzo prosta sprawa dasz sobie rade sam/a z tym zajmuje to dosłownie minute.Ja odbieram 20 programów i jestem zadowolony, już nie wróce do kablówki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Pią, 08 Cze 2012 09:37:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man napisał:
wszystko działa jak należy tylko poprostu od czasu do czasu trzeba automatycznie zaktualizować bo nieraz lubią coś pomieszać Np w tamtym tygodniu weszla tv bydgoszcz i 1 i 2 w HD i troche namieszali bo 2 programy na siebie wchodziły ale jak wrzucisz na automata i zaktualizujesz wszystko jest ok. No niestety programy będą z czasem dochodzic i będzie trzeba tą aktualizacje robić co jakiś czas.Bardzo prosta sprawa dasz sobie rade sam/a z tym zajmuje to dosłownie minute.Ja odbieram 20 programów i jestem zadowolony, już nie wróce do kablówki

dziś 21 programów jest... licząc tvp1 i tvp2 zdublowane na hd... to samo z tvp info sztuk dwa.... z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Pią, 08 Cze 2012 09:49:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emucha napisał:
. z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze...

nie wiem o jakich zakłóceniach piszesz bo u mnie obraz super ale oki nie wnikam a po drugie 1 i 2 nie są zdublowane tylko poprostu nie wszystkie programy nadają w HD co skutkuje zwężonym obrazem i wtedy trzeba przejść na SD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Pią, 08 Cze 2012 10:49:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man napisał:
emucha napisał:
. z tego co czytałem, polsat z mobilną tv startuje więc, zakłócenia będą coraz pospolitsze...

nie wiem o jakich zakłóceniach piszesz bo u mnie obraz super ale oki nie wnikam a po drugie 1 i 2 nie są zdublowane tylko poprostu nie wszystkie programy nadają w HD co skutkuje zwężonym obrazem i wtedy trzeba przejść na SD


zdublowane czyli występują w wersji sd jak i hd.....
Obraz w hd jedynki już na pierwsze oko jest lepszy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wotu




Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 29

PostWysłany: Pon, 10 Wrz 2012 20:08:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko do szanownych forumowiczów:

Czy ktoś używa albo probował uzywać tuner DVB-T przy laptopieie, takiego malego a'pendrive, czy w brodnicy cos takiego dziala ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serwis Elektro




Dołączył: 13 Cze 2011
Posty: 95
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 10 Wrz 2012 22:04:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

działa działa poprostu odpowiednio trzeba dobrać antenkę do modemu, nie każda działa dobrze moge zaproponować wizyte w CH ROBI - P.P.U "LT" BT Leczyccy
Wincentego Pola 6
87-300 Brodnica
509065005

pytaj o Artura napewno pomoże i bedziesz zadowolony:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Wto, 11 Wrz 2012 11:01:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serwis Elektro napisał:
działa działa poprostu odpowiednio trzeba dobrać antenkę do modemu, nie każda działa dobrze moge zaproponować wizyte w CH ROBI - P.P.U "LT" BT Leczyccy
Wincentego Pola 6
87-300 Brodnica
509065005

pytaj o Artura napewno pomoże i bedziesz zadowolony:)


pewnie że działa, ale nie z załączoną do tunera pseudoanteną..... musisz tak czy owak kupic lepszą antenę, albo wyprowadzić przwewód na zewnątrz....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wszystkodobrze




Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 36

PostWysłany: Sro, 12 Wrz 2012 08:43:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A z jakiego nadajnika łapiecie sygnał ? Obecnie mieszkam na toruńskiej starówce i siedze na dachu kręce anteną i za Ch... nie mogę złapać dobrego zygnału. Może to wina zbudowan otaczających naszą kamienice. Jakieś pomysły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Nie, 24 Mar 2013 14:44:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś nie mam żadnego programu albo coś majstrują przy nadajniku albo zasilacz mi padł. Jak ktoś ma antenę na Sierpc to proszę dać znać jak u niego odbiór
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emucha




Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 514

PostWysłany: Nie, 24 Mar 2013 21:52:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man napisał:
dziś nie mam żadnego programu albo coś majstrują przy nadajniku albo zasilacz mi padł. Jak ktoś ma antenę na Sierpc to proszę dać znać jak u niego odbiór

ja mam, więc chyba u Ciebie są jakieś problemy techniczne.... antenę ma z rozdzieleniem na 2 tv i jest ok, puki co; ale faktem jest, że czasem mam wrażenie, że przy nadajnikach majstrują.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Czw, 18 Kwi 2013 10:37:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest kolejny program tvp rozrywka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.023049 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski