STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
BEZPŁATNA TELEWIZJA NAZIEMNA
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 08:23:38    Temat postu: BEZPŁATNA TELEWIZJA NAZIEMNA Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko
Kończy mi się umowa w kablówce i chciałbym spróbować tej bezpłatnej telewizji naziemnej.Problem w tym, że trzeba założyć antene i pytanie czy wogóle będzie dobry odbiór bo telewizor już mam.
Mam kilka pytań z tym związanych:
1.jaką antene kupić? bo ktoś w jednym ze sklepów powiedział że ze zwykłej aneteny siatkowej nie odbiore wszystkich programów ale wydaje mi się że to nie prawda bo wiem że niektórzy jadą na takiej antenie i mają doskonały obraz i wszystkie chyba 12 programów
2.Czy są jakies zakłocenia z odbiorem?
3.CZy wogóle warto się w to bawić ale skoro kablówka kosztuje 38 zł a w telewizji naziemnej z tego co mówią będzie coraz więcej programów to dlaczego nie skorzystać.
4.CZy może znacie kogoś kto wykonuje takie usługi tzn montowanie anteny i podłączenie jeśłi tak to prosze o namiary
Jeśli macie jakieś zdanie na ten temat to prosze poradzić.Zastanawiałem się nad cyfrowym polsatem i kablówką z eltronika ale nie chce się wiązać jakąś umową na 30 miesięcy a po drugie nie zależy mi na tak dużej ilości programów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 08:44:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

15 programów antenka na parapecie wysokosci 10 cm , TVN, Polsat, Polsat 2 , TVp 1, TVP 2, TVN siedem , TV puls, TVP kultura, i cos tam jeszcze wsumie znalazłem 15
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serwis Elektro




Dołączył: 13 Cze 2011
Posty: 95
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 09:01:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nasza firma zajmuje sie naziemna telewizja cyfrowa takze jesli cos potrzeba to prosze dzwonic 669360860 działamy kompleksowo:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 10:15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiec ile kanałów powinnem wyłapac ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cyborg




Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 487

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 10:42:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja "łapię" 16, z czego 4 to TVP info wiec wiekszosc czasu jest na nich to samo, jedynie jak jest pasmo regionalne to cos innego nadaja (Olsztyn, Warszawa, Gdansk i chyba Łódź-Bydgoszczy na razie nie ma). Do tego: TVP1, 2, Polsat, Polsat Sport, TVN, TVN7, TV Puls, TVP Kultura i Historia,TV4, TV6 i TVP Polonia. Wszystko na starej antenie siatkowej, nawet nie musialem jej przestawiac
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cruiser




Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 445
Skąd: Karben

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 11:05:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacek, ja na siatkowej mam tyle samo (o ile dobrze pamiętam mam jeszcze min. polsat sport, TV4 i TV6 ).
Jakość odbioru jest uzależniona od poziomu sygnału - ja mam starą ~10 letnią antene szerokopasmową (potocznie nazywaną siatkową Wink ) skierowaną na Sierpc i przy złej pogodzie stopklatki się robią.

Ale na moje potrzeby wystarcza Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 11:36:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok
widze nie uzyskam odpowiedzi na moje pytania bo odpowiedzi zmierzają w inną strone.Oczekiwałem odpowiedzi na moje pytania a nie odpowiedzi w stylu kto jaką starą antene ma ale oki dziękuje za odpowiedzi te konkretne i te mniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 11:57:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja łapię przez tuner DVB T chyba potocznie nazywam to tunerem telewizji cyfrowej i lapie tam sygnały nadawane w wersji cyfrowej analogowej TV nawet nie szuakałem, antena lezy na parapecie wysokosc około 10 cm, czasami się zacina ale to kanały TVP inne działają bez problemów,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cruiser




Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 445
Skąd: Karben

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 12:20:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man, jak to nie uzyskałeś Question Na Twoje pytanie nr 1,2 i 3 Ci odpowiedzieliśmy... czy warto, musisz sobie odpowiedzieć już sam Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 12:27:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiec tak naprawde czy cyfrowo czy analagowo to te same kanały ? jedyna roznica to gl;upie EPG ....ah, dobrze ze nei ogladam TV bo to i tak marnuje czas .... lepsze spacerki nad wodę lub jazda moto ....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 12:29:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli rozumiem zwykła antena siatkowa?? bo są w sklepie też kierunkowe anteny ale są droższe i niestety trzeba na nich złapać odpowiedni kierunek a siatkową można położyć bez znaczenia
acha i jesze jedno w necie piszą że antena siatkowa nadaje sie na odległość 30 km od nadajnika.A jaka jest odległośc z brodnicy do najbliżeszgo nadajnika i w jakim kierunku trzeba ustawić antene
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cyborg




Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 487

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 13:01:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man napisał:
antena siatkowa nadaje sie na odległość 30 km od nadajnika


G... prawda. Ja lapie trzeciewiec i chyba kisielice.. A to na pewno nie jest 30 km..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 13:08:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak piszą w necie że do 30 km aby nie okazało się że kupie antene i nie złapie.
Ostatnie pytanie
czyli jak mam balkon na wschód i południe to nie złapie sygnału???
bo trzeciewiec to zachód a iława to pólnoc od brodnicy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek




Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 476
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 13:49:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

man czytasz w necie na www, a nie pisało tam że masz nadajnik z sierpca?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Filozof




Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 408
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 07 Mar 2012 14:23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. antena - najlepsza jest kierunkowa ale wszystko zależy od położenia. Warto więc mając starą antenę podłączyć tv do niej i sprawdzić. O ile tv ma dekoder DVB-t (MPEG-4). Jeśli jest starszy niż 4 lata to pewnie nie i trzeba będzie dokupić dekoder ok. 150 zł
2. zakłócenia - nie ma efektu kaszy, jak przy zwykłym sygnale ale za to może się zdarzyć zacinanie i widać cyfrowe zakłócenia (barwne kratki).
3.czy warto? Oczywiście, dopóki nasze ukochane słońce Peru nie wymyśli opłat - jak na razie free! Obraz jest, jak z satelity Smile i nie wymaga tak precyzyjnego ustawienia jak czasza satelitarna.
4.usługi - sam możesz ustawić antenkę przykręconą do balustrady mniej więcej na Sierpc lub Iławę. Dekoder będzie wskazywał albo brak sygnału albo częściową dostępność programów. Wystarczy kabel antenowy przy TV obsługujących MPEG-4.
Powodzenia! Korzystaj za darmow, aczkolwiek tak, jak już wspomniano w TV rzadko jest coś sensownego

Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.037953 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski