STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Eltronik DTV
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 571

PostWysłany: Nie, 25 Mar 2012 09:56:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:
Analog i tak zniknie bez względu na to co się Eltronikowi opłaca. Lada moment będą wyłączane nadajniki analogowe naziemne i sygnał analogowy na satelitach. Niedługo będzie tylko cyfra.

Man, to przejście to tylko dokupienie dekodera lub modułu co daje możliwość oglądania kanałów cyfrowych (więcej niż w analogu), w tym 3 HD. Cena zostaje ta sama i analog również zostaje ten sam. Sam pisałem o zacinaniu się obrazu i również pisałem, że już od dłuższego czasu nie ma żadnych kłopotów, jak widać to były problemy przejściowe i oby się nie powtórzyły. Smile
Jedyne minusy, to konieczność podpisania umowy i koszt modułu - 100zł. (o ile masz tv z dvb-c, a jeśli nie masz, to dekoder, a to już trochę większy koszt)

największy minus to tylko 3 programy HD więc chyba się nie zdecyduje, może kiedyś jak będzie więcej HD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie, 25 Mar 2012 11:06:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

3 w najtańszym pakiecie. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 26 Mar 2012 07:04:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle tylko, że kablówka musi przekształcić sybnał cyfrowy w analog i utrzymywać całą infrastrukturę, więc jest to mało opłacalne.
A wyłączyć analoga pod przykrywką 'cyfryzacji' też można. Przecież jak drożał gaz ziemny to podnoszono cenę na LPG Smile. Wszystko można Smile
Ale kablówka musi mocno policzyć zyski i straty z takiego kroku.
Po pierwsze cyfrowy pakiet podstawowy powinien być niekodowany. Po drugie multiroom powinien być za grosze niezależnie od pakietu, przy tych cenach (chyba 34 zł za Lux) to nie jest opcja multiroom ale: drugi pakiet za 1/2 ceny (daj drugą kartę sąsiadowi) Smile Chyba myślą, że jak weźmiesz 2 kartę to od razu jesteś cwaniak, który chce ich naciągnąć Sad

Ale nawet jeżeli podstawowy pakiet będzie odkodowany to i tak mało kto ma tuner DVB-c w TV, więc ludzie będą rezygnować jak nie będzie analoga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 01:19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juz chyba nie tak mało osób ma TV z DVB-C. Smile Ale mniejsza z tym. Jeśli sygnał na podstawowy pakiet będzie niekodowany to multiroom nie będzie za grosze, bo nie będzie go wcale. Wystarczy wtedy podłączyć kolejny telewizor bez karty i będzie odbierał. Jedno praktycznie wyklucza drugie. Smile Nawet jak ktoś będzie miał Lux, to na drugim wystarczy mu podstawowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 07:32:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DeVito multiroom za grosze (dokładnie za 500 groszy) jest tylko w podstawowym, w pozostałych tych groszy jest zdecydowanie więcej. Ale jak juz pisałem Cloneplus działa.


Z innej beczki: czy ktoś może używa dekodera:
OPTICUM - HD XC403p w Eltroniku. Jest to HD przystępny cenowo i wg opisu ma kilka fajnych funkcji. Zastanawiam się nad zakupem- dotychczas mam tylko SD.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 11:14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, że jest drogi w innych pakietach, ale to ma się nijak do tego co pisałem. Smile Jak ktoś ma droższy pakiet to puści go na głównym tv, a na kolejnym zadowoli się odbiorem podstawowego niekodowanego za darmo a to spowoduje, że multiroom straci racje bytu. Rzeczywistość rynku na razie jest taka a nie inna. Ja też mogę napisać, że tv powinna być za darmo, bo tak mi się marzy, najlepiej to samo z połączeniami komórkowymi, paliwem itd. Wink

A ten dekoder dają teraz w Eltroniku, czy trzeba kupić na własną rękę? W Eltroniku na szczęście można używać dowolnego kompatybilnego sprzętu.

Edit:
Tak patrzę i chyba nie ma on ani jednej funkcji więcej, niż Technisat z Eltronika i jest droższy - prawie 400zł. (też trzeba podłączyć dysk zewnętrzny) Trudno go dostać w sieci. Już pomijam, że produkowany jest w Chinach a Technisat w Polsce i w Niemczech. Smile

Polecam TechniSata DIGIT HD4 CX. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 12:46:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:

A ten dekoder dają teraz w Eltroniku, czy trzeba kupić na własną rękę? W Eltroniku na szczęście można używać dowolnego kompatybilnego sprzętu.

Chcę sobie kupić bo z Eltronika dawno temu dostałem SD. Ale tego technisata nigdzie nie widziałem w sprzedaży.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Mar 2012 13:40:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście kupiłem z Eltronika - spłata rozłożona na dopłaty do każdego rachunku. 14zł przez 24 miesiące.

kristof napisał:
No to masz jeszcze tu niedowiarku
http://cyfrowa-tv.eu/uzytkownicy-kablowki-i-satelity-nie-powinni-bac-sie-telewizyjnej-cyfryzacji.html

Teraz mogę przyznać Ci rację. Smile Eltronika rozsyła informację o zminie w ofercie i tam jest to dość jasno ujęte. Eltronik nie musi wyłączać sygnału analogowego. Oferta analogu będzie jednak ograniczana by zrobić miejsce na kolejne kanały cyfrowe. Teraz (od 30.04.2012) odpadną kolejne 4 kanały z analogu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.027614 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski