STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Eltronik DTV
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adiok




Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 172

PostWysłany: Sro, 25 Sty 2012 10:37:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To co pisze De Vito nie dotyczy jakości sygnału, zakłóceń urządzeń peryferyjnych itd.. Sprawa dotyczy bardzo częstych zakłóceń sygnału od nadawcy. Sam zaobserwowałem ten problem, tragiczną jakość w ostatni weekend i w ogóle powtarzające się problemy... Troszkę śnieżku, mrozu i klops.

A co do gości i pomiarów. Miałem pewne problemy jakiś czas temu. Oczywiści pomierzono wszystko i w/g nich cacy. Na pytanie z skąd więc zakłócenia usłyszałem, że telewizor mam pewnie uszkodzony a dokładniej tuner i radzą mi kupić "skrzyneczkę" to będzie OK. Taaa jasne akurat uszkodzony tuner na jednym paśmie sygnału. Zaczęłam sam kopać eliminując po kolei wszystko co nadaje jakikolwiek sygnał radiowy no i znalazłem. Zakłócenia powodowało WIFI - zamiana kanału rozwiązała sprawę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 26 Sty 2012 00:19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
DeVito napisał:
Czy ktoś tam jeszcze się przejmuje tym, co dociera do naszych odbiorników?!

A zgłaszałeś reklamacje? Przyjedzie gość i pomierzy jakość sygnału, wtedy będzie wiadomo. Czasami różne urządzenia elektroniczne mogą zakłócać sygnał.


Adiok ma rację. Kilka razy dzwoniłem, pytałem u rodziny i mieli dokładnie to samo w tym samym czasie w kompletnie innej części miasta. Znajomy mieszka obok Eltronika i też to samo. Czasem jest okres, że wszystko super a jak się zacznie pierdzielić to cały dzień i trzeba "uciekać" na analog. Niestety coraz częściej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 590

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 13:39:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

doradzcie czy warto brać telewizje cyfrową z eltronika?? zamiast dekodera mam dostać moduł Ci. W tej chwili mam analog z multimedia i obraz jak obraz zawsze jest nieraz troszke gorszy rzadko bo rzadko ale jest i nie narzekam na jakość. Czytam te wasze opinie że nie raz trzeba uciekac na analog z eltronika.Nie wiem czy zostać w abonamencie na analogu dalej czy przejść juz na cyfre.Wydaje mi sie że telewizja cyfrowa w brodnicy dopiero raczkuje a moze sie myle.Ale jesli ma tak być jak tu piszecie że obraz ucieka nieraz na cały dzień to nie bardzo mnie to inetersuje. Prosze użytkowników doradzcie co zrobić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 14:05:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma możliwości podpisania umowy na analog w Eltroniku. Podpisujesz na cyfrę a analog na razie masz gratis.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 590

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 15:40:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
Nie ma możliwości podpisania umowy na analog w Eltroniku. Podpisujesz na cyfrę a analog na razie masz gratis.


pytałem czy warto przejsc z analogu na cyfre.Wiec co ta twoja odpowiedz niby ma za sens
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 15:54:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napiszę wyraźniej:
w Eltroniku posiadając jakikolwiek abonament cyfrowy na chwilę obecną TV analogową masz gratis. Najniższy abonament jest ten sam, więc nie rozumiem na czym ma polegać Twoje przejście? Jak chcesz oglądasz analog jak chcesz to cyfrę (w TV cyfrowej masz więcej kanałów, kanałów premium nie można mieć w analogu).

Chyba, że ja nie rozumiem Twojego pytania!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
man




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 590

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 17:01:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam teraz analog i chciałem przejsc na cyfre
moje pytanie brzmi czy warto sie w to bawić a moze lepiej zostac dalej na analogu bo z tego co czytam tu na forum to telewizja cyfrowa nie sprawuje sie najlepiej bo podobno zacina itp.No już prościej nie umiem tego wytłumaczyć.Piszesz że na chwile obecną analog jrest za darmo czyli co mam rozumiec że analog dodawany do cyfry gratis może kiedyś byc płatny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
witosa




Dołączył: 12 Lis 2011
Posty: 114

PostWysłany: Czw, 22 Mar 2012 19:06:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem twoich obaw. Przecież jak bierzesz cyfrę to i tak masz za darmo analog. A cyfra jest w tej samej cenie co teraz płacisz analog. Tyle że musisz zapłacić za moduł lub dekoder.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1021
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pią, 23 Mar 2012 07:17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile

A sens nieprzedłużania umów na analog... cóż ja podejrzewam, że jak wygaśnie zdecydowana większość umów analogowych i przestanie się opłacać konserwacja sprzętu to Eltronik wyłączy analog. Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 24 Mar 2012 00:28:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Analog i tak zniknie bez względu na to co się Eltronikowi opłaca. Lada moment będą wyłączane nadajniki analogowe naziemne i sygnał analogowy na satelitach. Niedługo będzie tylko cyfra.

Man, to przejście to tylko dokupienie dekodera lub modułu co daje możliwość oglądania kanałów cyfrowych (więcej niż w analogu), w tym 3 HD. Cena zostaje ta sama i analog również zostaje ten sam. Sam pisałem o zacinaniu się obrazu i również pisałem, że już od dłuższego czasu nie ma żadnych kłopotów, jak widać to były problemy przejściowe i oby się nie powtórzyły. Smile
Jedyne minusy, to konieczność podpisania umowy i koszt modułu - 100zł. (o ile masz tv z dvb-c, a jeśli nie masz, to dekoder, a to już trochę większy koszt)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristof




Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 70

PostWysłany: Sob, 24 Mar 2012 07:08:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyłączenie naziemnych nadajników analogowych nie ma nic wspólnego z kablówką analogową. Na satelitach sygnału analogowego już praktycznie nie ma. Kablówki pobierają sygnał cyfrowy z satelit i puszczają go analogowo po kablu. Także kablówka analogowa może jeszcze istnieć bardzo długo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 24 Mar 2012 12:04:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak to się ma do dyrektywy Unii Europejskiej, wg której do 17 czerwca 2015 roku mają być w całej Unii Europejskiej ostatecznie wyłączone sygnały analogowe? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristof




Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 70

PostWysłany: Sob, 24 Mar 2012 12:51:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.media2.pl/media/88007-KRRiT-wyjasnia-Satelita-i-kablowki-bez-zmian.html
Sygnał analogowy w kablówkach może wyginąć tylko śmiercią naturalną. Operatorzy kablowi powoli likwidują kanały analogowe by zrobić miejsce na oferty cyfrowe. Za jeden kanał analogowy można wstawić 3-4 kanały cyfrowe. Pakiet podstawowych programów pewnie zostanie jeszcze w ofercie kablówek bardzo długo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 487
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 24 Mar 2012 23:33:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok, tylko ten artykuł niczego nie wyjaśnia. Czytałem chyba z 10 podobnych i nigdzie nie ma szczegółów. Satka "bez zmian" a przecież sygnał analogowy wyłączają. Chyba, że w tym sensie, że tam już jest cyfra powszechna a Trwam jest w tej ofercie jako kanał cyfrowy, podobnie z kablówkami. Poza tym ustawa ustawą a dyrektywa swoje. Sorki, ale póki co nigdzie nie widziałem czarno na białym, że obowiązkowa cyfryzacja nie dotyczy kablówek. W wielu tekstach jest to uogólnione jako "wyłączanie sygnałów analogowych". Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kristof




Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 70

PostWysłany: Nie, 25 Mar 2012 05:56:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to masz jeszcze tu niedowiarku
http://cyfrowa-tv.eu/uzytkownicy-kablowki-i-satelity-nie-powinni-bac-sie-telewizyjnej-cyfryzacji.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.019823 sekund ] :: [ 16 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski