STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Eltronik DTV
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drukarz




Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2

PostWysłany: Czw, 24 Sty 2008 21:55:16    Temat postu: Eltronik DTV Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Ciekawi mnie bardzo, czy ktoś juz skorzystał z najnowszej oferty Eltronika - przekazu cyfrowego. Jeśli tak, to proszę o opinie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pikus-p3




Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 03 Mar 2008 14:15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostepnych jest zaledwie kilka kanalow w przekazie cyfrowym. z tego co pamietam to paczka kanalow C+ i HBO.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
black




Dołączył: 05 Maj 2007
Posty: 204

PostWysłany: Pon, 03 Mar 2008 15:19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie jest zle ale gdyby nie canal+ to bylaby to lipa ;>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
arti




Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 38

PostWysłany: Pon, 03 Mar 2008 15:51:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja obecnie posiadam pakiet canal + i jestem zadowolony w pakiecie jest canal+, canal + film, sport + i sport 2 +. Ja brałem ze względu na sport..mamy tu mecze ligi angielskiej, hiszpańskiej, polskiej, francuskiej, włoskiej, rugby, NBA, kosz EUROLIGA, boks. Filmy są też ciekawe zdarzają się filmy, które są w wypożyczalni dopiero teraz i widnieją jako nowości za 9 zł. Plusem jest - nie trzeba mieć anteny satelitarnej a montaż zajmuje 5 minut i robimy go samemu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 04 Mar 2008 12:29:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arti napisał:
ja obecnie posiadam pakiet canal + i jestem zadowolony w pakiecie jest canal+, canal + film, sport + i sport 2 +.

Oraz kilka (chyba 14) kanalow dublowanych ze zwyklego kabla aktulnie testuja chyba kilka nowych, na razie na nich 'widac ciemnosc'.
Jakosc ok, chociaz szkoda, ze dekoder nie ma HDMI, o HDD nie wpominajac ale za to kosztuje tylko 1 zl. Podobnie miesieczna dzierzawa. Tak wiec za cene C+ masz kilkanascie programow w lepszej jakosci gratis.
Oczywiscie sygnalu DTV nie da sie w prosty sposob rozdzielic na kilka pomieszczen (jedynie jakis Videosender ale itak 'wszyscy ogladaja to samo'). Na szczescie jeszcze pozozstaje 'zwykly kabel' wiec nie ma tragedii.
Ja polecam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
drukarz




Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2

PostWysłany: Wto, 04 Mar 2008 21:00:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki, chyba się zdecyduje. Chociaż dziwi mnie bardzo brak wejścia HDMI(może jakaś przejściówka)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Max




Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 14

PostWysłany: Wto, 04 Mar 2008 21:24:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
Tak wiec za cene C+ masz kilkanascie programow w lepszej jakosci gratis. Oczywiscie sygnalu DTV nie da sie w prosty sposob rozdzielic na kilka pomieszczen (jedynie jakis Videosender ale itak 'wszyscy ogladaja to samo').
No, a co za problem, kupić telewizor z wbudowanym dekoderem tv cyfrowej, czyli DVB-C? Mamy jednego pilota i spokój. A co do jakości to przy dobrym sygnale analogowym nie widać większych różnic. Ba, przy kiepskim bitrate w cyfrowym tv (MPEG-2) różnica może wyjśc na korzyść analogu. No chyba, że mówimy o przekazie cyfrowym w HD, to już inna bajka..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 05 Mar 2008 08:51:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

drukarz napisał:
Chociaż dziwi mnie bardzo brak wejścia HDMI(może jakaś przejściówka)

A co to da? Po eurozlaczu masz sygnal analogowy i w zaden sposob nie zamienisz go na cyfrowy.
Jedyne wyjscie to posiadac TV z dekoderem DTV lub sakupic we wlasnym zakresie inny dekoder.

Max napisał:
No, a co za problem, kupić telewizor z wbudowanym dekoderem tv cyfrowej, czyli DVB-C? Mamy jednego pilota i spokój.

A czy to rozwiaze problem, ktory poruszylem? Masz przeciez 1 karte, wiec w tym samym czasie DTV moze wyswietlac tylko 1 odbiornik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Max




Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 14

PostWysłany: Sro, 05 Mar 2008 16:56:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Max napisał:
A czy to rozwiaze problem, ktory poruszylem? Masz przeciez 1 karte, wiec w tym samym czasie DTV moze wyswietlac tylko 1 odbiornik.

Hmm.. masz rację jeśli chodzi o zakodowane cyfrowe programy (HBO, C+..) ale to niekodowanych nie potrzeba karty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 17 Mar 2008 08:00:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Max napisał:

Hmm.. masz rację jeśli chodzi o zakodowane cyfrowe programy (HBO, C+..) ale to niekodowanych nie potrzeba karty.

Hmmm wydaje mi sie, ze wszystkie sa zakodowane. Chyba nie odbierzesz DTV bez karty, ale nie mam tego jak sprawdzic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Max




Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 14

PostWysłany: Pon, 17 Mar 2008 09:15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fomicz napisał:
Max napisał:

Hmm.. masz rację jeśli chodzi o zakodowane cyfrowe programy (HBO, C+..) ale to niekodowanych nie potrzeba karty.

Hmmm wydaje mi sie, ze wszystkie sa zakodowane. Chyba nie odbierzesz DTV bez karty, ale nie mam tego jak sprawdzic.

W mojej kablówce (nie w Brodnicy) tak mam, dlatego się wypowiadam Smile Jest pewien pakiet bezpłatnych kanałów, niezakodowanych oraz te płatne zakodowane i wydaje mi się to logiczne rozwiązanie, chociaż Eltronika też nie mam jak sprawdzić. I żeby było śmieszniej to o możliwości odbierania DVB-C przez wbudowany dekoder w TV to w mojej kablówce nie wiedzieli, hehe Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 27 Sty 2009 12:52:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oswiezam temat:
Zobaczcie co pisza na temat dekodara HD, jaki oferuje Eltronik.
Poza tym, ze ceny pakietow cyfrowych sa z kosmosu to jeszcze oferowane urzadzeni jest raczej kiepskiej jakosci:
[url=hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=25523]Homecast HC-5101[/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
parek64




Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 140

PostWysłany: Wto, 27 Sty 2009 14:25:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i ta dzierżawa 15 zł miesięcznie...!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kazaa




Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 238
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 02 Lut 2009 00:18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o HD to jest tragedia , testowalem na TV 55 cali eltronik HD i N , bez szans jest przekaz z eltronika... w Brodnicy przekaz satelitarny nadal górą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
arti




Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 38

PostWysłany: Pon, 02 Lut 2009 07:52:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to ja mam odmienne zdanie bo ja mam HD z eltronika na 26 i 37 calowym i obraz w HD jest rewelacyjny szczególnie na TVP HD, NG HD, czy niektóre mecze na CANAL PLUS SPORT HD...ja bynajmniej oglądałem w barze na podgórnej spotkanie na HD w cyfrze + z satelity i nie widziałem różnicy do przekazu z kablówki....a w ELTRONIKU jest jeszcze jeden model dekodera HD firmy KAON. Kiedyś bodajrzę przez urodzinami w Cyfrze+ dekoder HD też kosztował 15 zł miesięcznie a 20 zł za dekoder z nagrywarką...może to teraz się zmieniło ale nie wiem do końca..kiedyś też miałem okazję oglądać w vobisie jakiś mecz na TVP HD przez "N" teraz mam ten sam kanał i też wielkich różnic nie ma.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.022146 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski