Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
spinser

|
Wysłany: Sro, 05 Paź 2016 12:21:31 Temat postu: Czy jest gdiześ kredyt na spłatę chwilówek |
|
|
Kiedy brałem pierwszą chwilówkę to cieszyłem się że tak fajnie i łatwo udało mi się pożyczyć pieniądze bez wychodzenia z domu. Potem wziąłem drugą i trzecią i zaczęły się problemy ze spłacaniem tych wszystkich pożyczek przez internet. Na tą chwilę moje zaległości są już tak wielkie że nie jestem w stanie spłacać nawet opłat za przedłużenie pożyczki a co dopiero należności głównych. Pomóżcie proszę i może znacie jakiś konkretny kredyt gotówkowy żeby raz na zawsze spłacić wszystkie chwilówki i zacząć oszczędzać pieniądze a nie wiecznie pożyczać na chwil jakieś małe kwoty. Potrzebuję pilnie pożyczyc ok 5 tys, zł na normalnych warunkach i nie duży procent na rok żeby spokojnie wszystko pospłacać. Jeśli jest możliwa konsolidacja chwilówek to chętnie z takiej opcji skorzystam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotrek.b

|
Wysłany: Sro, 05 Paź 2016 14:38:14 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy jest to temat na to forum . Nie lepiej jest dopytać się w temacie na forum kredytowym? Widzę w tagach tutaj ,że sporo osób zadaje takie pytanie:
http://www.forum-kredytowe.pl/tagi/konsolidacja-chwilowek.html
Wydaje mi się.ze konsolidacja chwilówek nie jest mozliwa i raczej bank nie udzieli kredytu takiej osobie. Mogę się jednak mylić bo nigdy nie bylem w takiej sytuacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hilda
|
Wysłany: Czw, 20 Paź 2016 12:13:21 Temat postu: |
|
|
Pewnie jest, ale to może być studnia bez dna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wardruna
|
Wysłany: Czw, 20 Paź 2016 12:30:39 Temat postu: |
|
|
Chwilówki to naprawdę studnia bez dna. Może weź drugi etat i jakoś dociągnij parę miesięcy, aż nie spłacisz chwilówek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamilaaa

|
Wysłany: Wto, 06 Gru 2016 07:32:31 Temat postu: |
|
|
Są takie kredyty. Nazywają sie konsolidacyjne. Ich oprocentowanie jest o wiele nizsze niż oprocentowanie takich chwilówek. Poza tym są to kredyty rózłożone na dłuższy okres i z niewielka ratą tak wiec miesięcznie nie pochłania nam ona wszystkich dochodów. Wprawdzie ostatecznie i tak zapłacimy o wiele więcej niż wzięliśmy , ale i tak bedzie to o wiele dla nas łatwiejsze niż wkręcanie się w spiralię długów.
Polecam tylko dobrze porównać sobie takie oferty bo co jak co ale jednak znacznie się różnią.
http://www.terve.pl/kredyty-hipoteczne/kredyty-konsolidacyjne
Ostatnio zmieniony przez kamilaaa dnia Pią, 16 Gru 2016 11:22:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekkk
|
Wysłany: Wto, 06 Gru 2016 22:27:08 Temat postu: |
|
|
Wypowiedz umowy - nie przedłużaj ich. Spłać tyle co wisisz plus odsetki - oczywiście bez lichwy. Przedłużając/odmawiając umowy popadniesz w spiralę zadłużenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hilda
|
Wysłany: Nie, 11 Gru 2016 12:44:15 Temat postu: |
|
|
Słyszałam, że niedługo ma już nie być żadnych chwilówek - nowe ustawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
astera
|
Wysłany: Czw, 11 Paź 2018 09:39:38 Temat postu: |
|
|
No ale są i mają się dobrze
Sama ostatnio zastanawiałam się jaki mają firmy pożyczkowe profit w udzielaniu darmowych pozyczek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin42

|
Wysłany: Czw, 11 Paź 2018 12:16:28 Temat postu: |
|
|
astera napisał: |
Sama ostatnio zastanawiałam się jaki mają firmy pożyczkowe profit w udzielaniu darmowych pozyczek |
Reklama kochana reklama. Aktualnie jest bardzo duża konkurencja w przypadku firm pożyczkowych. Sektor ten w ostatnich latach bardzo się rozwinął i obecnie bardzo trudno jest dotrzec do nowego klienta.Szczególnie jeśli dopiero się zaczyna.Firmy liczą tutaj na dwa mechanizmy
1. Polepszenie rozpoznawalności firmy pożyczkowej.
2. Powrót części klientów.Jesli ktoś wziął darmową pożyczkę i był zadowolony to prawdopodobnie wróci do firmy ponownie.
Sam nigdy nie brałem ale nieco rozumiem osoby, ktore decyduja sie na takie pożyczki. Zawsze to o wiele mniej papierologii
https://www.rp.pl/Finanse/160929268-Dlaczego-firmy-oferuja-darmowe-chwilowki.html
Ostatnio zmieniony przez Marcin42 dnia Pon, 12 Lis 2018 15:02:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mikee22
|
Wysłany: Czw, 11 Paź 2018 12:55:38 Temat postu: |
|
|
Marcin42 napisał: |
astera napisał: |
Reklama kochana reklama. Aktualnie jest bardzo duża konkurencja w przypadku firm pożyczkowych. Sektor ten w ostatnich latach bardzo się rozwinął i obecnie bardzo trudno jest dotrzec do nowego klienta.Szczególnie jeśli dopiero się zaczyna.Firmy liczą tutaj na dwa mechanizmy
1. Polepszenie rozpoznawalności firmy pożyczkowej.
2. Powrót części klientów.Jesli ktoś wziął darmową pożyczkę i był zadowolony to prawdopodobnie wróci do firmy ponownie.
Sam nigdy nie brałem ale nieco rozumiem osoby, ktore decyduja sie na takie pożyczki. Zawsze to o wiele mniej papierologii |
Darmowa pożyczka? Istnieje taka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kapisz
|
Wysłany: Wto, 23 Paź 2018 21:07:01 Temat postu: |
|
|
Spłacanie zadłużenia chwilówkami do niczego dobrego nie prowadzi. Lepiej wziąć kredyt konsolidacyjny w normalnym banku. Raiffeisen Polbank ma nawet taki kredyt którego połowę można przeznaczyć na dowolny cel. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stan
|
Wysłany: Sro, 24 Paź 2018 07:28:48 Temat postu: |
|
|
Trzeba zadbać ,żeby w życiu mieć dobrych przyjaciół, którzy prowadzą normalne życie, mają dochody , mogą pożyczyć soli czy kasy ! Chwilówki to narkotyk. Kredyty konsolidacyjne najbardziej sprawdzają się bankom ... Santander Consumer Bank kredyt gotówkowy na 9,7% . Aktualnie mistrz w niskich kosztach . Nie mam z nim nic wspólnego. Może jeszcze Credit Agricole. Żadne takie gdzie nie ma nazwy bank !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adambart
|
Wysłany: Sro, 22 Maj 2019 07:43:56 Temat postu: |
|
|
Banki nie mają czegoś takiego jak konkretnie kredyt na spłatę chwilówek, aczkolwiek można wziąć kredyt gotówkowy, który będzie miał o wiele niższe oprocentowanie niż kredyty w firmach prywatnych. Wymagania to
dobra zdolność kredytowa
brak wpisów w bik
czysty krd
jak również udowodnienie zarobków - bank musi wiedzieć, ze będzie Was stać na spłate kredytu bo inaczej nie zdecyduje się Wam pożyczyć pieniędzy.
Na stronie jest to opisane:
https://pozyczkaportal.pl/pozyczki-dla-zadluzonych/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrela1

|
Wysłany: Wto, 04 Cze 2019 07:58:25 Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem to banki czegoś takiego jak kredyt na spłatę pożyczek nie mają. Mozna ewentualnie zastanowić się nad pożyczkami społecznościowymi bo warunki w takich firmach czasami nie sa wcale takie złe....
Szczególnie, ze mozna uzyskać finansowanie o wiele łatwiej niz w banku.
Jeśli macie wpisy w bik czy w krd to możecie sobie pozyczkę w banku wybić z głowy bo zaden bank w takich warunkach Wam pożyczki nie udzieli.
http://www.kantorywalut.pl/pozyczki-spolecznosciowe-dla-firm-alternatywa-dla-pozyczek-bankowych/
Więcej informacji jest na tej stronie |
|
Powrót do góry |
|
 |
pongpang
|
Wysłany: Wto, 16 Lip 2019 05:53:21 Temat postu: |
|
|
Pierwsza opcja to kredyt w banku I tak wiele banków jest w stanie dać pożyczke nawet jeśli posiada się pożyczki w firmach prywatnych. Dla banku ważna jest jedynie Twoja zdolność kredytowa. Nie ma czegoś takiego jak kredyt na spłatę chwilówek ale można wziąć sobie po prostu kredyt gotówkowy, którego oprocentowanie będzie o wiele niższe niż oprocentowanie kredytu prywatnego.
Druga opcja to pożyczki społecznościowe, które również mają lepsze oprocentowanie niż typowe chwilówki.
Chwilówek na pewno natomiast nie polecam. https://www.futurecapital.pl/pozyczki-pozabankowe zerknijcie sobie tutaj
Ostatnio zmieniony przez pongpang dnia Pią, 26 Lip 2019 10:52:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|