Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fomicz
|
Wysłany: Czw, 29 Mar 2012 13:00:56 Temat postu: |
|
|
paya napisał: |
Raczej będzie w przekazie cyfrowym, a nie analogowym. |
To znacznie zawęża grono odbiorców  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ŹDZICHUWIERTARA
|
Wysłany: Pon, 14 Maj 2012 16:59:43 Temat postu: |
|
|
ELTRONIK przegina NONSTOP podmieniają kanały na spotrowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
man
|
Wysłany: Pon, 14 Maj 2012 18:27:07 Temat postu: |
|
|
e tam ja już kablówkom podziękowałem jakiś czas temu.Gdyby w brodnicy była konkurencja to inaczej by traktowano klienta tzn by była walka o niego tak jak to jest w dużych miastach a u nas mam wrażenie podejście do klienta jest obojętne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
CapsLock

|
Wysłany: Pon, 14 Maj 2012 22:09:22 Temat postu: |
|
|
brakuje konkurencji eltronikowi mi już obrzydła telewizja koło to samo zero nowych darmowych kanałów |
|
Powrót do góry |
|
 |
Warhead
|
Wysłany: Wto, 15 Maj 2012 11:46:31 Temat postu: |
|
|
Właśnie pozbawili właścicieli pakietu socjalnego 2 programów TV Polonia i TVPKultura nie dając nic w zamian (oczywiście o ile wiem opłata nie zmaleje mimo utraty części programów). |
|
Powrót do góry |
|
 |
paya

|
Wysłany: Wto, 15 Maj 2012 18:31:24 Temat postu: |
|
|
Warhead napisał: |
Właśnie pozbawili właścicieli pakietu socjalnego 2 programów TV Polonia i TVPKultura nie dając nic w zamian (oczywiście o ile wiem opłata nie zmaleje mimo utraty części programów). |
Przecież dostali oni więcej stacji niż mieli do tej pory. Tylko muszą posiadać telewizor z DVB-C lub ewentualnie dekoder. Bodajże jest tam cały stary pakiet socjalny i jeszcze PULS, TV 4. |
|
Powrót do góry |
|
 |
asdf1
|
Wysłany: Wto, 15 Maj 2012 20:17:45 Temat postu: |
|
|
Czy nie zauważyliście, że obraz na cyfrowym w porównaniu do analogowego jest opóźniony o około 4-5s? |
|
Powrót do góry |
|
 |
parek64
|
Wysłany: Wto, 15 Maj 2012 20:25:24 Temat postu: |
|
|
asdf1 napisał: |
Czy nie zauważyliście, że obraz na cyfrowym w porównaniu do analogowego jest opóźniony o około 4-5s? |
He, he...na EURO w sam raz. Jestem ciekawy reakcji oglądających mecze na żywo, oczywiście jak naszym uda się strzelić gola. Krzyk po strzelonej bramce będzie się w naszym mieście rozchodził jak hiszpańska fala  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Warhead
|
Wysłany: Sro, 16 Maj 2012 07:28:47 Temat postu: |
|
|
Przecież dostali oni więcej stacji niż mieli do tej pory. Tylko muszą posiadać telewizor z DVB-C lub ewentualnie dekoder. Bodajże jest tam cały stary pakiet socjalny i jeszcze PULS, TV 4.[/quote]
Rozumiem, że to była taka ironia. Telewizor z DVB-C i dekoder to duży wydatek i nie każdy może sobie na to pozwolić, z pewnością nie wszyscy użytkownicy pakietu socjalnego. Poza tym, jak to wszystko bedzie już normalnie "chodzić" to mając taki telewizor i dekoder - na co mi kablówka z tej że tak powiem "firmy".
Moim zdaniem zagranie poniżej pasa. Należało albo dać w zamian inne programy albo obnizyć miesięczną opłatę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fomicz
|
Wysłany: Sro, 16 Maj 2012 07:41:57 Temat postu: |
|
|
Poza tym, jak to wszystko bedzie już normalnie "chodzić" to mając taki telewizor i dekoder - na co mi kablówka z tej że tak powiem "firmy". |
To są 2 różne systemy dekodowanie DVB-T i DCB-C  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paya

|
Wysłany: Sro, 16 Maj 2012 11:41:11 Temat postu: |
|
|
fomicz napisał: |
To są 2 różne systemy dekodowanie DVB-T i DCB-C  |
Jeśli już to DVB-T (cyfrówka naziemna) i DVB-C (cyfrówka kablowa). DCB to jest Development Credit Bank, a nie system kodowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paya

|
Wysłany: Sro, 16 Maj 2012 11:45:51 Temat postu: |
|
|
Rozumiem, że to była taka ironia. Telewizor z DVB-C i dekoder to duży wydatek i nie każdy może sobie na to pozwolić, z pewnością nie wszyscy użytkownicy pakietu socjalnego. Poza tym, jak to wszystko bedzie już normalnie "chodzić" to mając taki telewizor i dekoder - na co mi kablówka z tej że tak powiem "firmy".
Moim zdaniem zagranie poniżej pasa. Należało albo dać w zamian inne programy albo obnizyć miesięczną opłatę. |
Jeśli już to telewizor z DVB-C lub dekoder, a nie jedno i drugie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
takitamsobietyp
|
Wysłany: Sro, 16 Maj 2012 15:22:52 Temat postu: |
|
|
ja mam analogową multimedie ale jak mi oferte cyfrowej przedstawili to aż się za głowę złapałem. Taka lipa, że za część kanałów które są podstawowymi w innych telewizjach (cyfra , polat, n) każą sobie dodatkowo płacić......Umowa 25 miesięcy co jest kolejnym absurdem. Ja sobie teraz N-kę biorę za 59 za miesiąc i mam umowę na 12 miesięcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DeVito

|
Wysłany: Sro, 06 Cze 2012 13:13:03 Temat postu: |
|
|
To absolutnie normalne. Taki urok sygnału cyfrowego, który jeszcze musi być rozkodowany itd. Niektóre kanały "opóźniają" nawet więcej.
Jakoś trzeba nakłonić ludzi do zmiany na system cyfrowy. To chyba i tak lepsze niż wyłączenie sygnału z dnia na dzień? Niektórzy najlepiej pozostaliby jeszcze przy czarno-białej tv.
parek64 napisał: |
He, he...na EURO w sam raz. Jestem ciekawy reakcji oglądających mecze na żywo, oczywiście jak naszym uda się strzelić gola. Krzyk po strzelonej bramce będzie się w naszym mieście rozchodził jak hiszpańska fala  |
Już się właśnie zastanawiałem czy okna pozamykać na mecz otwarcia. Żeby nie słyszeć "gooool!" 10 sekund przed zobaczeniem go.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|