STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
Problem Panasonic TX-P42G30E a DVB-C
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kryzju




Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 651
Skąd: Brodnica / Gdańsk

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:40:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W moim mniemaniu karta = moduł CI. Czy tam się coś jeszcze wsadza do tego modułu? Coś w stylu karty a la telewizja satelitarna (Cyfra+, N ...) ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Heniek




Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 16

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:42:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Telewizor posiada tuner DVB-C. A jak z obrazem u Ciebie? Zadowolony jesteś ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Osoba




Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 344

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:46:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak...moduł to jak koperta na list ....do modułu wkłada się kartę , a następnie całość do szczeliny w tv złącze Common Interface w telewizorze. Obraz HD jest super.

Ostatnio zmieniony przez Osoba dnia Nie, 27 Maj 2012 21:48:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kryzju




Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 651
Skąd: Brodnica / Gdańsk

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:47:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osoba napisał:
tak...moduł to jak koperta na list ....do modułu wkłada się kartę , a następnie całość do szczeliny w tv złącze Common Interface w telewizorze.

Dzięki, dobrze wiedzieć Smile Myślałem, że taki "moduł" jest nierozłączalny. Jak widać, człowiek uczy się całe życie ! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Heniek




Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 16

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:52:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kilka programów mam W HD to nawet ładnie, a pozostałe to takie sobie, może jestem wybredny Razz Jeszcze muszę w ustawieniach pobawic może polepszy się.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Osoba




Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 344

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 21:56:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty masz chyba plazmę to na programy HD nie powinieneś narzekać , a co do pozostałych to widziałem na samsungu programy analogowe to nawet były super ....oczywiście z Eltronika
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Heniek




Dołączył: 11 Gru 2011
Posty: 16

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 22:01:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osoba napisał:
Ty masz chyba plazmę to na programy HD nie powinieneś narzekać , a co do pozostałych to widziałem na samsungu programy analogowe to nawet były super ....oczywiście z Eltronika


Tak plazma, może trzeba dobrze ustawienia ustawic, a takie pytanko bo przeglądam oferty eltronika i nie wiem czy dobrze rozumiem, bierzesz, np Pakiet Cyfrowy Dom do tego dekodr Hd i masz wszystkie programy w HD ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Osoba




Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 344

PostWysłany: Nie, 27 Maj 2012 22:10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie...... to zależy jaki pakiet cyfrowy wybierzesz...na stronie Eltronika jest wszystko opisane co ile kosztuje i co w danym pakiecie jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fomicz




Dołączył: 16 Mar 2006
Posty: 1020
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 28 Maj 2012 07:12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osoba napisał:
nie...... to zależy jaki pakiet cyfrowy wybierzesz...na stronie Eltronika jest wszystko opisane co ile kosztuje i co w danym pakiecie jest

Nie przesadzaj z tym 'wszystko'. Jak na taką firmę to stronę mogliby mieć bardziej czytelną.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
johncage




Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 910

PostWysłany: Pon, 28 Maj 2012 08:16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heniek napisał:
np Pakiet Cyfrowy Dom do tego dekodr Hd i masz wszystkie programy w HD ?


Nie, HD nie jest u nas zbyt mocno rozpowszechnione. Jest kilka programów, które nadają w HD. Bierz też pod uwagę, że nie tylko stacja musi nadawać w HD ale również program, który jest puszczony musi być w tej jakości. Nie wiem jak teraz ale kiedyś tak robili, zdarzało się że raz był super program w FullHD, a za chwilę leciał normalny, dokument w SD, bo tak go nakręcili kiedyś, a ramówkę czymś trzeba było zapełnić. Ale jak mówiłem, nie wiem jak jest teraz, podejrzewam że lepiej niż kiedyś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 28 Maj 2012 12:23:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Multimediach musicie brać te dekodery. Karty ani modułu nie dostaniesz osobno. Może też ale tego nie jstem pewny dekodery multimediów są sparowane z kartami.
A w Eltroniku możesz dostać moduł i kartę.
Teraz wszystkie nowe produkcje są kręcone w FullHD. Jedynie powtórki z przed 4-6 lat nie. Produkcje te poprostu nie zajmują całości ekranu. Zostają wtedy pionowe pasy po lewo i poprawo ekranu. Z obserwacj wiem, że nie sporkałem jak do tej pory produkcj SD na TVN HD.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Osoba




Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 344

PostWysłany: Pon, 28 Maj 2012 14:55:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, ....fomicz , jeśli uważasz że strona Eltronika jest nieczytelna to rób tak jak ja....zakładam okulary i wszystko elegancko widać . Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.025417 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski