STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
DVB-C problem z kartą

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 20:29:51    Temat postu: DVB-C problem z kartą Odpowiedz z cytatem

Witam. Tydzień temu w poniedziałek podpisałem umowę na pakiet cyfrowy dom. Dostałem moduł i kartę, włożyłem w telewizor i tu zaczynają się schody. Mam dostęp tylko do kilku kanałów a nie tak jak w ofercie do 90. Trzeba czekać na aktywację karty czy coś takiego?? A jeśli tak to jak długo??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 21:06:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jest pewnie z eltronika jaki masz telewizor
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 21:13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Telewizor to Panasonic tx-l47et60e. Mam dostęp do TVP 1 i 2 HD ale już na Polsacie HD wyświetla kanał zakodowany i wyskakuje komunikat "Problem z kartą"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 21:18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przerabiałem to samo aż wizyta z eltronika to zmieniła
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 21:20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli nie masz nic bo TVP 1 I TVP2 w HD sąto programy bezpłatne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pon, 14 Paź 2013 21:20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I co oni na to poradzili?? Jakiś specjalny knyf jest na to czy jak??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 15 Paź 2013 13:34:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monster3 napisał:
I co oni na to poradzili?? Jakiś specjalny knyf jest na to czy jak??


Muszą po prostu włączyć twój pakiet. Mają na to kilka dni (sprawdź to w swojej umowie).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 15 Paź 2013 17:57:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W umowie jest ze maja na to 14 dni. Dzwonilem dzisiaj do nich i był facet zdziwiony. Nawet kartę "zrestartowal" i mówił zeby włączyć i na zakodowanym kanale 20-30 minut potrzymac. Niestety nadal nic się nie zmienilo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Wto, 15 Paź 2013 18:04:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może twój telewizor nie będzie odbierał musiał byś mieć dekoder a wszystko jest na pewno włączone
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto, 15 Paź 2013 19:54:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już ogarnięte. Wyjąłem i włożyłem kartę w moduł a później przywróciłem fabryczne ustawienia w module i wszystko śmiga. Pomógł pewnie też ten restart karty w Eltroniku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wotu




Dołączył: 05 Mar 2007
Posty: 29

PostWysłany: Sro, 16 Paź 2013 13:04:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hejka,
drodzy forumowicze czy u was "przewodnik programowy" dziala na wszystkich kanałach zwlaszcza TVP1 HD i TVP2 HD ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olooo




Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 129

PostWysłany: Sro, 16 Paź 2013 16:53:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie nie działa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monster3




Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 12
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 16 Paź 2013 18:11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie też nie działa na wszystkich kanałach. Może nie nadają na wszystkich.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 86
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sro, 16 Paź 2013 21:07:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przewodnika programowego nie ma na kanałach łapanych naziemnie z DVB-T i tych co go w ogóle nie udostępnianają. Jest natomiast na tych łapanych satelitarne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.019799 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski