STRONA
GŁÓWNA
KATALOG
FIRM
GALERIA OGŁOSZENIA
PrzyklejonyWpisy na forum są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Brodnica.net nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli znajdziesz wpis naruszający czyjeś prawa, napisz do nas.
Strona główna - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Dodatkowe menu: 50 ostatnich postów | 10 losowych tematów | GŁOSOWANIE | WYNIKI
LTE w Brodnicy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
QbaBrodnicki




Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 648

PostWysłany: Pią, 24 Lut 2012 20:33:27    Temat postu: LTE w Brodnicy Odpowiedz z cytatem

Ktoś wie kiedy będzie zasięg LTE w naszej metropolii. W centrum międzylądowania PKP Jabłonowo już jest od jakiegoś czasu, a w stolicy powiatu brak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 485
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 25 Lut 2012 00:55:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawy temat. Jest w Jabłonowie, Kowalewie, czy Świeciu. Dziwna kolejność uruchamiania zasięgu. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kryzju




Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 653
Skąd: Brodnica / Gdańsk

PostWysłany: Sob, 25 Lut 2012 10:16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak mamy w Brodnicy krzykaczy, którzy w każdym nadajniku GSM widzą zło i śmierć, to co się dziwić, że operatorzy mają Brodnicę w d***e i nie inwestują tutaj w nowy sprzęt nadawczy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DeVito




Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 485
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 25 Lut 2012 11:59:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak. Very Happy

Czy LTE wymaga kolejnych nadajników? Chyba nie? Smile Jak uruchamiano 3G nie było protestów a operatorzy raczej kierują się kasą a nie sympatią. Wink Tym bardziej mnie dziwi, że sporo małych miejscowości ma LTE a większych miast nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paya




Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob, 25 Lut 2012 13:28:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DeVito napisał:
No tak. Very Happy

Czy LTE wymaga kolejnych nadajników? Chyba nie? Smile.


Większość Twoich postów popieram w 100 %. Ale teraz nie masz racji. Technologia LTE wymaga nowych nadajników ponieważ koncesje na częstotliwości do LTE wygrały firmy CenterNet i Mobyland. One stawiają nowe stacje bazowe do LTE. Należą one obecne do Zygmunta Solorza. Firmy te odsprzedają hurtowo pasmo tym którzy chcą świadczyć usługi drobnym klientom. Na razie weszły w to Cyfrowy Polsat oraz Plus GSM. Nawiasem mówiąc obie te firmy w chwili obecnej także należą do Solorza.

Ps. Obecnie w CP jak i Plusie są limity transferów. Dopóki nadal będą Ja się na to nie piszę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dwademony




Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 8
Skąd: brodnica

PostWysłany: Wto, 07 Maj 2013 11:39:44    Temat postu: LTE Odpowiedz z cytatem

Witam, oficialny start przewidziano na koniec maja lecz już dziś działa. Czy na stełe okaże się potwierdzam lokalizację Zamkowa 1 (wieża).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Piotrroger




Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 542

PostWysłany: Wto, 07 Maj 2013 13:15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W kwietniu był SWAP sprzętu Plusa na wieży, więc LTE powinno już z tej stacji śmigać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ZbyszekB-ca




Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 87

PostWysłany: Wto, 07 Maj 2013 21:24:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taak LTE już widze te obiecane predkosci ! tylko nikt nic nie gwarantuje , moga powiedziec ze nawet 1000 mbit/s a to i tak znaczy ze do 1000mbit/s tzn nic operatorowi zadnemu nie mozna zrobic , bo to tylko hasla propagandowe , a nie gwarantowane Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dwademony




Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 8
Skąd: brodnica

PostWysłany: Sro, 08 Maj 2013 10:26:29    Temat postu: LTE Odpowiedz z cytatem

ale jest o wiele lepszy zasięg niz DC HSPA a c do realnych predkości swieży test
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kocykkk




Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 9

PostWysłany: Pią, 30 Sie 2013 13:50:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OD kilku dni LTE Jest w Brodnicy .
Nie miałem okazji testować
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
advocate




Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 283

PostWysłany: Pią, 30 Sie 2013 23:29:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paya napisał:
DeVito napisał:
No tak. Very Happy

Czy LTE wymaga kolejnych nadajników? Chyba nie? Smile.


Większość Twoich postów popieram w 100 %. Ale teraz nie masz racji. Technologia LTE wymaga nowych nadajników ponieważ koncesje na częstotliwości do LTE wygrały firmy CenterNet i Mobyland. One stawiają nowe stacje bazowe do LTE. Należą one obecne do Zygmunta Solorza. Firmy te odsprzedają hurtowo pasmo tym którzy chcą świadczyć usługi drobnym klientom. Na razie weszły w to Cyfrowy Polsat oraz Plus GSM. Nawiasem mówiąc obie te firmy w chwili obecnej także należą do Solorza.

Ps. Obecnie w CP jak i Plusie są limity transferów. Dopóki nadal będą Ja się na to nie piszę.


Drogą sprostowania, koncesja LTE należy do Zygmunta Solorza, którą to wykupił ją na początku lat 90 (pasmo, częstotliwość). Zainteresowanych odsyłam do artykułu WPROST z zeszłego roku, gdzie zostało to dokładnie opisane. Polkomtel S.A. w całości wykupiony przez Spartan C.H. którego właścicielem jest Solorz, następnie jako Polkomtel sp. z o.o., jako jedyny operator sieci komórkowy powsiada technologie LTE. Sam Polkomtel jako spółka jest udziałowcem firm które wymieniłeś.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brod.pl




Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 701
Skąd: z naszej Brodnicy:)

PostWysłany: Pon, 02 Wrz 2013 02:29:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kocykkk napisał:
OD kilku dni LTE Jest w Brodnicy .
Nie miałem okazji testować


A co tu testować drogo jak u kujawy w markecie gdzie wszystko drogie o 100% Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Brodnica.net Strona Główna -> Nasze media i dostawcy internetu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



[ Strona wygenerowana w: 0.075687 sekund ] :: [ 15 zapytań SQL ]

Powered by phpBB

Brodnica - zobacz miasto z najlepszej strony

Translation: Michał Paluchowski